Tatal baietelului mort pe o plaja din Turcia, CONFESIUNE CUTREMURATOARE: "Ma simt un om mort"

Tatăl lui Aylan Kurdi, băiatul de trei ani găsit fără suflare pe o plajă din Turcia, in urmă cu trei săptămani, şi-a spus povestea pentru prima dată. Bărbatul a explicat, pentru publicația Der Spiegel, cum a ajuns in barca morţii, din cauza condiţiilor grele de viaţă din Siria şi Turcia, dar şi din pricina apelului eşuat la Naţiunile Unite şi a cererii de azil respinse de către Canada. Abdullah Kurdi a povestit că a locuit cu familia intr-o cameră sărăcăcioasă şi intunecată, care costa 116 euro pe lună - sumă pe care o plătea sora lui, care trăieşte in Canada de 25 de ani. Galib şi Aylan au avut o boală de piele şi trebuia să ii dăm cu o cremă de trei ori pe zi.

acum 103 luni (21 Sep 2015)

Tatăl lui Aylan Kurdi, băiatul de trei ani găsit fără suflare pe o plajă din Turcia, in urmă cu trei săptămani, şi-a spus povestea pentru prima dată. Bărbatul a explicat, pentru publicația Der Spiegel, cum a ajuns in barca morţii, din cauza condiţiilor grele de viaţă din Siria şi Turcia, dar şi din pricina apelului eşuat la Naţiunile Unite şi a cererii de azil respinse de către Canada.

Cum trăia familia Kurdi in Siria

Abdullah Kurdi a povestit că el şi familia lui au părăsit oraşul Damasc imediat după ce a izbucnit războiul in Siria: "Lucram acolo ca frizer. După puţin timp, mi-am lăsat familia acolo şi am plecat in Istanbul, să lucrez la o fabrică de textile", a spus el.

Citește și: Cum se transformă Europa intr-o fortăreaţă in faţa refugiaţilor

Tatăl lui Aylan a mărturisit că obişnuia să lucreze 12 ore in fiecare zi şi să trimită banii familiei, in Kobani. "Dormeam la locul de muncă, ca să economisesc bani - intr-un subsol murdar, pe care şeful meu il incuia din exterior, in fiecare noapte. Am făcut asta timp de trei ani şi mergeam acasă regulat", a mai spus Abdullah Kurdi.

In anul 2014, cand gruparea teroristă Stat Islamic a atacat Kobani, soţia lui, Rehan, a fost de acord că trebuie să plece din Siria. "Inainte de asta, nu a fost niciodată de acord", a adăugat Kurdi.

Familia a ajuns in Turcia

Astfel, Rehan şi cei doi copii, Aylan şi Galib, care aveau atunci doi, respectiv patru ani, s-au mutat in Istanbul, unde Abdullah lucra in construcţii.

"In fiecare zi, timp de 11 ore, căram 200 de saci de ciment pe trepte. Era o muncă grea, iar viaţa in Turcia era extrem de scumpă pentru noi", a mai mărturisit bărbatul.

Abdullah Kurdi a povestit că a locuit cu familia intr-o cameră sărăcăcioasă şi intunecată, care costa 116 euro pe lună - sumă pe care o plătea sora lui, care trăieşte in Canada de 25 de ani.... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro