Tata si fiu sirieni, descoperiti in portbagaj, in Vama Veche
Siria, o tara fara speranta Razboiul din Siria a impins 80% din populatia tarii in saracie, a redus speranta de viata cu 20 de ani si a determinat pierderi economice estimate la peste 200 de miliarde de dolari, de la inceputul conflictului, in martie 2011, arata un raport intocmit de Centrul Sirian pentru Cercetari Politice si sustinut de ONU, relateaza Associated Press.
In punctul de trecere a frontierei Vama Veche a oprit un Alfa Romeo inmatriculat in Bulgaria. La volan se afla un cetatean olandez, in varsta de 64 de ani. In dreapta era un bulgar, de 53 de ani.
Este vorba despre Ahmed S., de 28 de ani, si fiul sau, de 11 ani.
"Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano-bulgar, migrantii sirieni, soferul si insotitorul acestuia, precum si mijlocul de transport au fost predati autoritatilor de frontiera bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun", au declarat reprezentantii Politiei de Frontiera.
Siria, o tara fara speranta
Razboiul din Siria a impins 80% din populatia tarii in saracie, a redus speranta de viata cu 20 de ani si a determinat pierderi economice estimate la peste 200 de miliarde de dolari, de la inceputul conflictului, in martie 2011, arata un raport intocmit de Centrul Sirian pentru Cercetari Politice si sustinut de ONU, relateaza Associated Press. Aproape trei milioane de sirieni si-au pierdut locurile de munca in timpul conflictului, ceea ce inseamna ca peste 12 milioane de persoane au ramas fara principala sursa de venit, adauga raportul, precizand ca rata somajului a crescut de la 14,9 la suta in 2011 la 57,7 la suta la sfarsitul lui 2014.
"In conditiile in care o mare parte a comunitatii a pierdut sansa de a lucra si a obtine un venit, peste 4 din 5 sirieni traiesc acum in saracie", subliniaza raportul. "Intrucat a devenit o tara de saraci, 30 la suta din populatie a coborat intr-o saracie abjecta, in care familiile se lupta sa obtina alimentele de baza necesare supravietuirii".
Potrivit raportului, populatia Siriei a scazut cu 15% de la inceperea conflictului, de la 20,87 de milioane in 2010 pana la 17,65 milioane la sfarsitul anului trecut. Sirienii reprezinta acum cea mai mare populatie de refugiati din lume, dupa palestinieni, dupa ce 3,33... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro