Tarte cu prune si sos de smantana
Ingrediente: Tarta: 1 bucata aluat foietaj 300 g prune 1 plic zahar vanilat 1-2 zahar tos 1 lingurita scortisoara Sos de smantana 2 linguri smantana (acra) 1 lingura zahar pudra vanilat (sau dupa gust) 1 lingura rom Mod de preparare: Lasa foietajul la dezghetat, la temperatura camerei, iar intre timp scoate samburii prunelor si taie-le felii cat mai subtiri.
Ingrediente:
Tarta: 1 bucata aluat foietaj 300 g prune 1 plic zahar vanilat 1-2 zahar tos 1 lingurita scortisoara
Sos de smantana 2 linguri smantana (acra) 1 lingura zahar pudra vanilat (sau dupa gust) 1 lingura rom
Mod de preparare:
Lasa foietajul la dezghetat, la temperatura camerei, iar intre timp scoate samburii prunelor si taie-le felii cat mai subtiri.
Pune prunele intr-un bol, adauga peste ele zahar tos, zahar vanilat si scortisoara si lasa-le la macerat 15 minute.
Aseaza pe marginile fiecarui dreptunghi si bordurile de aluat, apoi inteapa aluatul in mijloc cu o furculita, ca sa nu se umfle la copt.
Pune tartele pe o tava tapetata cu hartie de copt, apoi umple-le in interior cu feliile de prune.
Pune prajiturile la cuptor, la 200 de grade, pentru 15-18 minute (pana ce devin aramii). ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro