TAROM vrea sa-si schimbe flota. Doua aeronave Airbus ar putea fi vandute Guvernului

TAROM vrea sa-si schimbe flota. Doua aeronave Airbus ar putea fi vandute Guvernului

"In masura in care avem un avion sau mai multe oficiale, pot fi folosite de presedinte, premier si vom negocia cu cei de la TAROM achizitionarea unei aeronave care sa serveasca ca si aeronava de protocol", spunea nu demult premierul.

acum 58 luni (29 May 2015)

Cumparate acum 23 de ani, cele doua Airbus-uri din flota TAROM ar putea fi transformate in avioane pentru demnitari, arata Digi24.

"In masura in care avem un avion sau mai multe oficiale, pot fi folosite de presedinte, premier si vom negocia cu cei de la TAROM achizitionarea unei aeronave care sa serveasca ca si aeronava de protocol", spunea nu demult premierul. Trebuie comandate scaunele, exteriorul, sistemul de divertisment, deci este mult de munca", a explicat Heinzmann. Contra cost, TAROM poate asigura intretinerea si personalul de zbor pentru fiecare cursa pe care o fac demnitarii. Poate sa care 209 pasageri, sa zboare 10.000 de kilometri cu o viteza aproximativa de 800 de kilometri la ora", potrivit Dan Logan, inginer sef TAROM.

Cele doua aeronave pe care Guvernul ar putea sa le cumpere de la TAROM au facut mai mult de 10 ani curse la New York si Beijing.

Cat priveste avioanele pe care vrea sa le achizitioneze conducerea TAROM Christian Heinzmann sustine ca "Nu vom cumpara aeronave noi pentru ca nu avem suficienti bani, dar vom incerca sa le luam in leasing. Am putea face acest lucru destul de repede, intr-un an sau doi". TAROM foloseste acum 23 de avioane Airbus, Boeing si ATR. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro