Tarile pe care le poti vizita cu mai putin de 50 de dolari pe zi

Tarile pe care le poti vizita cu mai putin de 50 de dolari pe zi

O masa buna costa aproximativ 5 euro, cazarea pentru o noapte petrecuta intr-o casa de oaspeti nu depaseste 25 de dolari si ca sa ajungi oriunde in tara, transportul nu ar trebui sa coste mai mult de 30 de dolari. O camera poate fi rezervata si cu mai putin de 20 de dolari pe zi, un fel de mancare costa intre 2 si 5 dolari, iar transportul reprezinta mai putin de 1 dolar de calatorie. Un gyros costa cam 3 dolari, o cina copioasa, pe baza de carne de miel, ajunge la 10 dolari, bauturile sunt vreo 3 dolari, iar o camera single poate fi gasita si pentru mai putin de 30 de dolari pe zi.

acum 108 luni (21 Sep 2014)

Americanul Matthew Kepnes colinda lumea si scrie carti bazate pe experientele sale de calatorie. Recent, Kepnes a lansat volumul "How to Travel the World on $50 A Day" ("Cum sa calatoresti prin lume cu 50 de dolari pe zi"-n.r.) in care recomanda o serie de destinatii inca accesibile turistului fara prea multi bani. Kepnes a vizitat fiecare dintre tarile incluse in cartea publicata si, uneori, a reusit sa cheltuiasca si mai putin de 50 de dolari pentru cazare, mancare si bautura.

Fiji

Fiji este o destinatie exotica ocolita de turistii convinsi ca un astfel de paradis este rezervat numai celor care isi permit sa scoata din buzunar cateva sute de dolari pe noapte pentru cazarea in nenumaratele hoteluri de lux care exista aici. Nu multi stiu ca in Fiji exista si case de oaspeti unde poti sta confortabil pentru numai 25 de dolari pe noapte. Transportul nu consta mult, pentru statul la plaja nu trebuie sa platesi vreo taxa si poti manca pe saturate fructe de mare in localurile mai putin pretentioase, unde iau masa si multi dintre localnici.

Cambodgia

Daca efortul de a strange banii necesari drumului cu avionul catre Cambodgia ar putea sa fie destul de mare, ajunsi acolo putem sa echilibram bugetul cu nenumaratele optiuni de cazare si masa la preturi modice. O camera single cu aer conditionat poate fi rezervata si pentru 20 de dolari pe noapte, feluri de mancare locala exista si la 2 dolari portia, in timp ce preparatele internationale ajung la 7 dolari. Suma de 50 de dolari pe zi ar trebui sa fie mai mult decat suficienta pentru o singura persoana. Recent, Lisabona a fost inclusa intr-un top al oraselor cu cea mai ieftina cazare in hotelurile de cinci stele, clasament in care figureaza pe locul cinci cu un tarif mediu de 183 de dolari pe noapte, ceea ce inseamna ca preturile scad vertiginos pentru hotelurile cu mai putine "stele". Nu in ultimul rand, produsele de patiserie ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro