Tarile grupului de la Visegrad vor un "mini-Schengen"

Tarile grupului de la Visegrad vor un

Cancelarul german Angela Merkel este profund nemultumita de planul privind "un sistem de frontiera de rezerva", pregatit de Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria, pentru cazul in care Acordul Schengen intra in colaps Liderii celor patru state ale grupului de la Visegrad (V4) - Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia - s-au intalnit, ieri, la Praga, pentru un mini-summit, inaintea Consiliului European din 18-19 februarie.

acum 93 luni (16 Feb 2016)

Cancelarul german Angela Merkel este profund nemultumita de planul privind "un sistem de frontiera de rezerva", pregatit de Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria, pentru cazul in care Acordul Schengen intra in colaps

Liderii celor patru state ale grupului de la Visegrad (V4) - Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia - s-au intalnit, ieri, la Praga, pentru un mini-summit, inaintea Consiliului European din 18-19 februarie.

Bulgaria si Macedonia, invitate

Premierul bulgar Boiko Borisov a fost si el invitat la intalnire, ca si presedintele Macedoniei.

Dupa cum aminteste publicatia Der Spiegel, cele patru state est-europene sunt recunoscute pentru politica lor stricta de azil si vor inchiderea rutei balcanice pentru imigrantii care vor sa ajunga in Europa de Vest.

De altfel, aceste tari se opun politicii "usilor deschise" promovate, initial, de cancelarul Angela Merkel si critica deciziile UE privind cotele obligatorii de refugiati pentru statele membre. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro