Tarile afectate de noul decret antiimigratie critica decizia lui Trump

Tarile afectate de noul decret antiimigratie critica decizia lui Trump

Jeff Sessions, general american, intareste decizia spunand ca in prezent sunt peste 300 de refugiati investigati ca ar putea comite acte de terorism si ca trei dintre tarile vizate de decret sunt promotoare ale terorismului, in timp ce celelalte trei au pierdut controlul in fata grupurilor militante ca ISIS sau Al-Qaida.

acum 33 luni (8 Mar 2017)

Donald Trump a semnat luni un nou ordin executiv ce interzice cetatenilor din sase tari, majoritatea musulmane, sa calatoreasca in Statele Unite timp de 90 de zile. Ordinul a fost prezentat de catre presedinte drept un mijloc de a intari securitatea nationala impotriva amenintarilor teroriste. Documentul semnat de presedinte mai prevede si o interdictie de 120 de zile pentru toti refugiatii, intrand in vigoare pe 16 martie. Decretul, este al doilea de acest gen, dupa ce primul a fost blocat de o curte federala si a provocat haos in aeroporturi. "Realitatea este ca nu suntem imuni in fata unei amenintari teroriste si ca inamicii nostri deseori se folosesc de libertatea si generozitatea pe care le oferim, impotriva noastra" a declara luni John Kelly, Secretar al Departamentul Securitatii Nationale citat de BBC. Jeff Sessions, general american, intareste decizia spunand ca in prezent sunt peste 300 de refugiati investigati ca ar putea comite acte de terorism si ca trei dintre tarile vizate de decret sunt promotoare ale terorismului, in timp ce celelalte trei au pierdut controlul in fata grupurilor militante ca ISIS sau Al-Qaida.

Reactiile in urma decretului american Iranul, care desi inca nu a venit cu o reactie, a declarat inca de la prima versiune a decretlui ca decizia este "ilegala, ilogica si contrara regulilor internationale". Acesta estimeaza ca in jur de 150.000 de somalezi care locuiesc in Statele Unite "au contribuit in economia si societatea tarii prin diferite mijloace. "N-au fost vreodata cazuri in care cetatenii sudanezi sa fie implicati in acte criminale sau de terorism in Statele Unite" a completat presedintele ,citat de BBC. Decretul lui Trump mai prevede si o taiere a numarului de refugiati pe care Statele Unite a fost de acord sa-l primeasca in acest an, de la 110.000 la 50.000. Agentia pentru refugiati a Natiunilor Unite a reactionat spunand ca americanii erau vazuti drept un model asupra modului in care sunt acceptati refugiatii si ca era de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro