Tariceanu vrea sa-i trimita lui Barack Obama o declaratie-protest
Surprinderea este cauzata de faptul ca afirmatii precum: "Unirea cu Romania, de exemplu, ca o cale de a intra in UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practica si nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, in Republica Moldova....Republica Moldova nu este Romania, Republica Moldova are propria sa istorie si propriile provocari", vin din partea ambasadorului unei tari cu care Romania a dezvoltat un parteneriat strategic multilateral si fata de care ne-am manifestat fara exceptie in mod loial si in spiritul respectului reciproc.
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a trimis un proiect de declaratie catre Comisia de politica externa a Senatului, precum si grupurilor parlamentare din Senat, dupa afirmatiile facute de ambasadorul SUA in Republica Moldova la adresa unirii cu Romania.
Redam continutul intregral al Declaratiei propuse de Tariceanu:
Proiect de declaratie a Senatului Romaniei
Declaratiile ambasadorul SUA la Chisinau, James Pettit, facute la postul Moldova 1 cu ocazia aniversarii a 25 de ani de independenta a Republicii Moldova au fost primite cu surprindere, ingrijorare si o mare doza de insatisfactie de opinia publica din Romania.
Surprinderea este cauzata de faptul ca afirmatii precum: "Unirea cu Romania, de exemplu, ca o cale de a intra in UE sau orice alt motiv, nu este o alegere practica si nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici, in Republica Moldova....Republica Moldova nu este Romania, Republica Moldova are propria sa istorie si propriile provocari", vin din partea ambasadorului unei tari cu care Romania a dezvoltat un parteneriat strategic multilateral si fata de care ne-am manifestat fara exceptie in mod loial si in spiritul respectului reciproc. Tematica abordata de domnul ambasador este una extrem de sensibila pentru orice roman, dar mai cu seama extrem de dureroasa. Ea readuce in memorie tragediile si umilintele pe care le-au indurat milioane de romani din Basarabia, teritoriu romanesc, in neagra perioada a stalinismului si hitlerismului unite prin Pactul Ribbentrop-Molotov, cand forta dreptului a fost inlocuita dreptul fortei. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro