Tariceanu vrea guvern cu puteri limitate

Tariceanu vrea guvern cu puteri limitate

Pentru ca e o problema pe care nu putem sa nu observam, ca sunt de la alegerile locale 5 luni pana la viitoarele alegeri si trebuie sa ne gandim daca o motiune de cenzura care poate sa il lase pe Ciolos in functie cu un guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente, nu ar fi o solutie mai buna decat sa dea ordonante doamna Pruna in dispretul drepturilor si libertatilor cetatenesti.

acum 96 luni (31 May 2016)

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre o posibila motiune de cenzura impotriva Guvernului, precizand ca trebuie luata in calcul si varianta unui guvern cu puteri limitate.

"Din punct de vedere politic, discutam si despre oportunitate, am discutat acest lucru cu Liviu Dragnea, presedintele PSD, si o decizie vom lua dupa ce ne vom consulta intr-adevar dupa alegerile locale, impreuna cu Daniel Constantin si cu Liviu Dragnea. Pentru ca e o problema pe care nu putem sa nu observam, ca sunt de la alegerile locale 5 luni pana la viitoarele alegeri si trebuie sa ne gandim daca o motiune de cenzura care poate sa il lase pe Ciolos in functie cu un guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente, nu ar fi o solutie mai buna decat sa dea ordonante doamna Pruna in dispretul drepturilor si libertatilor cetatenesti. Ma bucura pentru ca lucrurile pe care noi le-am spus de o buna bucata de vreme incep sa fie ridicate si de alte segmente ale societatii", a sustinut Tariceanu, citat de Agerpres.

El a mai afirmat ca Guvernul nu are dreptul sa intervina pe un subiect legat de drepturile si libertatile cetatenilor si a precizat ca, in calitate de presedinte al Senatului, este obligat sa sesizeze Curtea Constitutionala in privinta ordonantei de urgenta pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala, pentru 'incalcari grave' in domeniul justitiei. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro