Tariceanu vrea ca plenul reunit sa adopte o declaratie in care critica dur CSM, Ministerul Public si pe Iohannis
Parlamentul nu va mai accepta pe viitor sa fie redus la conditia de spectator al unor decizii politice care se iau dupa criterii netransparente de catre persoane care nu si-au castigat prin vot dreptul de a decide si de catre agentii ale statului conduse la randul lor de persoane numite pentru indeplinirea unor atributii fara caracter politic, de ordin judiciar sau tinand de sfera sigurantei nationale", se mai arata in document.
Informatiile privind aceasta propunere nu au fost prezentate oficial la finalul reuniunii Birourilor Permanente reunite, ci au fost facute publice de catre secretarul Camerei Deputatilor Cristian Ghinea (USR), pe pagina sa de Facebook. Eu cer la fel si spun ca e hazliu ca Parlamentul se plange ca e subminat de Presedinte si de CSM cand povestea a plecat de la OUG adoptata de guvern.
Potrivit lui Ghinea, Liviu Dragnea a supus la vot ordinea de zi a plenului reunit de luni in forma initiala si i-a "promis" lui Tariceanu ca declaratia sa va fi discutata la viitoarea reuniune.
Declaratia, publicata de Ghinea, este o critica a institutiilor care au sesizat la CCR Ordonanta de Urgenta 13, privind Codurile penale. Declarand ca neintemeiate sesizarile CSM si presedintelui Romaniei, Curtea explica, pe de o parte, cum Parlamentul poate delega Guvernului printr-o lege speciala de abilitare competenta de a emite ordonante, iar pe de alta parte ca executivul ", se arata in declaratia propusa de Tariceanu.
Documentul subliniaza ca, "in conditii normale", astfel de lamuriri nu ar fi fost necesare, insa in actualele conditii ar pune capat "actiunilor concertate de subminare" a Parlamentului.
"Parlamentul Romaniei considera ca recenta decizie a Curtii trebuie sa puna capat o data pentru totdeauna actiunilor concertate de subminare a rolului si prestigiului Parlamentului ca institutie centrala a democratiei si organ reprezentantiv suprem al natiunii noastre. Parlamentul nu va mai accepta pe viitor sa fie redus la conditia de spectator al unor decizii politice care se iau dupa criterii netransparente de catre persoane care nu si-au castigat prin vot dreptul de a decide si de catre agentii ale statului conduse la randul lor de persoane numite pentru indeplinirea unor atributii fara caracter politic, de ordin judiciar sau tinand de sfera sigurantei nationale", se mai arata in document.Citeste intreg articolul pe adevarul.ro