Tariceanu voteaza impotriva arestarii lui Dan Sova si o apara pe Crinuta Dumitrean: "M-a socat arestarea unei femei insarcinate in luna a 8-a"

Tariceanu voteaza impotriva arestarii lui Dan Sova si o apara pe Crinuta Dumitrean:

"Consecventa pozitiei noastre in acest gen de cazuri si avand in vedere considerentele de mai sus, am recomandat senatorilor din grupul ALDE sa voteze impotriva cererii de retinere si arestare a senatorului Dan Sova.

acum 99 luni (2 Dec 2015)

Copresedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, isi continua mesajul anti-Justitie prin precizarile facute intr-un comunicat referitor la modul cum se raporteaza la cazul Sova. "Am declarat de mai multe ori ca ALDE, ca partid liberal, considera oportuna arestarea preventiva in cazul infractiunilor savarsite cu violenta, in cazuri de flagrant si atunci cand persoana urmarita penal ar putea ingreuna aflarea adevarului. Statutul juridic pe care-l are in prezent senatorul Sova permite anchetatorilor sa urmareasca intreaga sa activitate si, ca urmare, el nu poate influenta negativ mersul anchetei", explica Tariceanu intr-un comunicat de presa. Fostul premier al Romaniei ii ia apararea colegului senator Sova prin punctarea ca acesta ar trebui judecat in libertate, fara a se recurge la lipsirea de libertate a celui inculpat. "Consecventa pozitiei noastre in acest gen de cazuri si avand in vedere considerentele de mai sus, am recomandat senatorilor din grupul ALDE sa voteze impotriva cererii de retinere si arestare a senatorului Dan Sova. ALDE considera ca prin aceasta recomandare, mersul Justitiei nu este blocat, procurorii au toata libertatea procedurala sa-si continue ancheta pana la finalizarea rechizitoriului si trimiterea in judecata a celui in cauza. In Romania de azi, masura lipsirii de libertate a devenita o regula si nu o exceptie, practica pe care noi, ca liberali, n-o impartasim", a adaugat Tariceanu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro