Tariceanu urmeaza sa fie audiat de instanta suprema in procesul in care este acuzat de marturie mincinoasa

Tariceanu urmeaza sa fie audiat de instanta suprema in procesul in care este acuzat de marturie mincinoasa

Sedinta de judecata in care Tariceanu va da declaratii in fata magistratilor este programata sa inceapa la ora 11.00, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a spus ca acuzarea nu contesta probele administrate in faza de urmarire penala si ca este de acord cu cererea avocatului de studiere a actelor depuse la primul termen din dosarul lui Tariceanu. In acelasi dosar, fosta sotie a lui Calin Popescu Tariceanu, Ioana Valmar, a declarat procurorilor DNA ca, in octombrie 2008, a fost contactata de un avocat de la o firma de avocatura care i-a cerut sa autentifice ca notar, un contract de vanzare-cumparare privind un teren din Bucuresti si care apartinea Printului Paul Al Romaniei.

acum 52 luni (11 Apr 2017)

Sedinta de judecata in care Tariceanu va da declaratii in fata magistratilor este programata sa inceapa la ora 11.00, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La primul termen al procesului, in 14 martie, presedintele Senatului a spus ca nu recunoaste invinuirile si nici nu le intelege, precizand ca nu vrea sa fie judecat in procedura simplificata si ca vrea sa dea o declaratie la un alt termen de judecata, instanta stabilind ca el sa fie audiat in 11 aprilie.

Avocatul lui Calin Popescu Tariceanu le-a spus judecatorilor ca presedintele Senatului doreste sa dea declaratie de inculpat si a cerut termen pentru a pregati apararea.

Unul dintre judecatorii din complet i-a spus lui Tariceanu ca poate sa recunoasca invinuirile care i se aduc si sa beneficieze de reducerea pedepsei cu o treime.

Calin Popescu Tariceanu a spus ca vrea sa fie judecat in procedura obisnuita, pentru ca nu recunoaste acuzatiile care i se aduc si nici nu le intelege.

Procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a spus ca acuzarea nu contesta probele administrate in faza de urmarire penala si ca este de acord cu cererea avocatului de studiere a actelor depuse la primul termen din dosarul lui Tariceanu.

Intrebat, la iesirea din sala de judecata, de ce nu intelege acuzatiile, Tariceanu a spus: "Prefer ca justitia sa se faca in sala de judecata, si nu televizata.

Tariceanu a mai spus, referitor la declaratia data ca martor de Victor Ponta in dosarul sau, ca aceasta este publica, afirmand ca nu crede ca este "extrem de edificatoare" si ca ar contine ceva "incriminatoriu".

In legatura cu declaratia data de fosta sotie a lui Tariceanu, avocatul a sustinut ca aceasta este "o manipulare a presei, a unei anumite parti a presei care incearca sa acrediteze o teza falsa".

Procesul in care Calin Popescu Tariceanu este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitoru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro