Tariceanu, TARTORUL gruparii PNL la imparteala celor 200 milioane euro din dosarul cumnatului lui PONTA

Gheorghe Boeru, retinut in dosarul de coruptie "Hertanu-Ghita-Cosma- contracte de 200 de milioane de euro", era "trimisul special" al lui Calin Popescu Tariceanu, se arata in referatul intocmit de procurorii DNA. Dupa castigarea contractului de consultanta de catre SC ROMAIR CONSULTING SRL Bucuresti au inceput discutiile in mediul politic cu privire la cine urma sa castige contractele de lucrari de constructie in cadrul proiectului, astfel incat factorii politici sa beneficieze de un comision in medie de 10% din valoarea fiecarui contract de lucrari, suma care putea fi castigata in modalitatea aratata fiind de aproximativ 12.000.000 euro" Razboiul grupurilor de interese Grupurile de interese din jurul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si ale premierului Victor Ponta, precum si modul lor de actiune au aparut in referatele DNA care au radiografiat subteranele impartirii celor 200 de milioane de euro, bani din bugetul european si cel national, destinati pentru derularea proiectului de reamenajare si modernizare a canalizarii localitatilor din judetul Prahova.

acum 68 luni (11 Jun 2015)

Gheorghe Boeru, retinut in dosarul de coruptie "Hertanu-Ghita-Cosma- contracte de 200 de milioane de euro", era "trimisul special" al lui Calin Popescu Tariceanu, se arata in referatul intocmit de procurorii DNA. Gheorghe Boeru a fost retinut miercuri si este acuzat de dare de mita, cumparare de influenta si evaziune fiscala.

Cum a ajuns Boeru sa fie impus de Tariceanu

Numele lui Gheorghe Boeru a venit pe filiera Calin Popescu Tariceanu- Dumitru Pantea, directorul SC Hidro Prahova, care administra banii din programul mare de reabilitare a canalizarilor in localitatile judetului. Gheorghe Boeru, impus de Tariceanu si sustinut de Semcu, a reusit ca SC Romair Consulting SRL sa obtina "contractul de asistenta tehnica pentru managementul proiectului, proiectare si supervizare a lucrarilor vizand "Reabilitarea si modernizarea sistemelor de apa si canalizare in judetul Prahova".

Potrivit referatului DNA, "pentru castigarea procedurii de achizitie SC ROMAIR CONSULTING SRL Bucuresti a beneficiat de sprijinul lui Semcu Adrian, la acel moment vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova si al lui Pantea Dumitru - director al SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiesti. Dupa castigarea contractului de consultanta de catre SC ROMAIR CONSULTING SRL Bucuresti au inceput discutiile in mediul politic cu privire la cine urma sa castige contractele de lucrari de constructie in cadrul proiectului, astfel incat factorii politici sa beneficieze de un comision in medie de 10% din valoarea fiecarui contract de lucrari, suma care putea fi castigata in modalitatea aratata fiind de aproximativ 12.000.000 euro"

Razboiul grupurilor de interese

Grupurile de interese din jurul presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si ale premierului Victor Ponta, precum si modul lor de actiune au aparut in referatele DNA care au radiografiat subteranele impartirii celor 200 de milioane de euro, bani din bugetul european si cel national, destinati pentru derularea proiec... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro