Tariceanu si Verestoy Attila, asociati de brokerul Cristian Sima cu escrocheria Rompetrol. Ce-i asteapta pe cei deja condamnati

Tariceanu si Verestoy Attila, asociati de brokerul Cristian Sima cu escrocheria Rompetrol. Ce-i asteapta pe cei deja condamnati

"In perioada de carantina se studiaza comportamentul si personalitatea persoanelor private de libertate, se efectueaza examene medicale, activitati de educatie sanitara, examene psihologice, se evalueaza necesitatile educationale dar si gradul de adaptabilitate la privarea de libertate", potrivit Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP). Cristian Sima: Tariceanu si Verestoy Attila, implicati in afacerea Rompetrol La scurta vreme dupa ce Curtea de Apel a pronuntat condamnarile, fostul broker Cristian Sima a descris pe blogul sau cum a manipulat Dinu Patriciu piata de capital si ce rol au avut alte personaje ale afacerii Rompetrol, dar nementionate de procurorii anticoruptie. Printre clientii care asteapta si acum banii de la Sima se numara fostul ministru de finante Daniel Daianu, Marie-Rose Mociornita, fosta sotie a jurnalistului Cornel Nistorescu, Monica Nistorescu, creatoarea de moda Irina Schrotter sau omul de afaceri Radu Dimofte.

acum 98 luni (8 Oct 2014)

Patru dintre ei - Sorin Rosca Stanescu, Alexandru Bucsa, Florin Iulian Aldea, Claudiu Simulescu si Petrica Grama - s-au predat inca de marti seara. Acesta s-a predat marti dupa-amiaza la IPJ Ilfov, de unde a fost transferat la Penitenciarul Rahova.

Rosca Stanescu a fost vizitat, a doua zi, de catre avocatii sai. Avocatul a mai spus ca singurul mesaj public transmis de clientul sau din inchisoare este acela ca "adevarul va iesi la iveala".

Trei saptamani de carantina

Cinci din cei sase condamnati la inchisoare cu executare isi vor petrece urmatoarele 21 de zile in carantina. "In perioada de carantina se studiaza comportamentul si personalitatea persoanelor private de libertate, se efectueaza examene medicale, activitati de educatie sanitara, examene psihologice, se evalueaza necesitatile educationale dar si gradul de adaptabilitate la privarea de libertate", potrivit Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

De asemenea, condamnatii vor participa la activitati de informare si documentare pentru a cunoaste regulamentul de ordine interioara, dar si care le sunt drepturile si obligatiile pe perioada desfasurarii pedepsei. Cei cinci pot fi vizitati de familie, iar aparatorii lor pot veni oricand sa stea de vorba cu ei. Dupa carantina, o comisie speciala a Penitenciarului Rahova va stabili, in functie de rezultatul evaluarilor, regimul de executare a pedepselor primite de condamnati.

Afacerea Rompetrol, investigata inca din 2005

In dosarul Rompetrol, Curtea de Apel a pronuntat nu mai putin de 12 condamnari, dintre care sase pedepse cu executare. DIICOT a declansat cercetarea penala a lui Dinu Patriciu pentru delapidarea a 85 de milioane de dolari, bani recuperati de Rompetrol de la Libia, in contul unei creante mai vechi.

Dinu Patriciu ar fi incercat sa piarda urma banilor din Libia prin incheierea de contracte de cesiune de creante, imprumut si novatie intre firmele din cadrul grupul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro