Tariceanu si-a batut joc de Romania prin invitarea in Parlament a rusului interzis in UE

Tariceanu si-a batut joc de Romania prin invitarea in Parlament a rusului interzis in UE

O solutie foarte interesanta, tocmai pentru evitarea unor astfel de derapaje exista, de dupa Razboiul de Independenta, in Statele Unite ale Americii unde alegerile parlamentare ofera un mandat de 4 ani pentru toti politicienii dar alegerile sunt defazate intre ele in asa fel incat, la fiecare 2 ani de zile, o jumatate din Parlament sa fie reinvestita - de exemplu alegerile din 2016 ofera pentru jumatate dintre alesi un mandat de 4 ani (2016-2020) dar pentru cealalta jumatate se vor organiza alegeri in 2018 cu mandat pana in 2022. Revenind la cazul lui Tariceanu, de o gravitate poate fara seaman in ultimii 26 de ani, intrucat sunt convins ca nu o sa asistam la o demisie de minim bun-simt, toti parlamentarii ar trebui sa reactioneze urgent iar miercuri, in prima zi lucratoare de dupa mini-vacanta, sa porneasca procedura de revocare a Presedintelui Senatului pentru a demonstra public ca domnia sa nu a actionat in numele Romaniei si ca nicio institutie a statului roman, european si partener euro-atlantic (si cu atat mai putin vreun cetatean) nu impartaseste o asemenea atitudine.

acum 48 luni (30 Nov 2015)

>

Ceea ce a reusit sa faca vineri Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu depaseste cu mult orice limita a bunului simt, a logicii si a unui minim respect fata de tara asta si fata de poporul roman. Teza a fost inteleapta o perioada, ramanand redundanta in fata realitatilor ultimilor 10-15 ani - aderarea la UE si la NATO si popularea tuturor partidelor cu politicieni suficient de lasi incat, la o adica, sa nu aiba curajul de a-si asuma un discurs politic in genul lui Le Pen, Tzipras sau Victor Orban. Fiind o tema electorala venita "de la centru", cei mai multi dintre politicieni nu au avut niciodata nici interesul dar nici capacitatea de a o aprofunda, de a face o analiza de senzitivitate pentru a intelege ce se afla dincolo de lozinca, preferand, de multe ori, sa mearga la Moscova in diverse vizite parlamentare (in aceasi logica a turismului parlamentar pe care il practica la Paris, Berlin sau Washington). Cat despre politicianul roman si interesul national, nu mai reiau, am scris-o in repetate randuri, legatura nu exista din cauza lipsei de cultura si maturitate a omului politic, asa cum a fost el construit in 26 de ani.

Tariceanu pare astazi ultimul reprezentant al generatiei '90, cu niste reflexe incremenite in registrul fastuozitatii sovietice: diverse complexe de lipsa de autoritate naturala care il imping spre tot soiul de gesturi protocolare exagerate, fanfare si onoruri militare anacronice transpuse intr-un formalism (imbracat in "diplomatie") de mult apus in Europa occidentala sau in Statele Unite. Daca in Rusia si Coreea de Nord, trecerea coloanei oficiale a vreunui demnitar presupune inchiderea de autostrazi si securizarea cladirilor cu lunetisti, in lumea civilizata, relaxata, inclusiv simplul girofar irita cetateanul, cetatean care incepe sa aiba constiinta "angajatorului" fata de politicianul "angajat" sa randuiasca cetatea in care traim cu totii. Spre deosebire de monarhie unde, printr-un consens tacit, se accepta interventia d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro