Tariceanu: Scopul vadit al conducerii DNA este sa-mi compromita imaginea publica in perspectiva alegerilor

Tariceanu: Scopul vadit al conducerii DNA este sa-mi compromita imaginea publica in perspectiva alegerilor

Bogdan Olteanu a venit la DNA la o ora dupa presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a fost citat pentru a da declaratii in calitate de martor in dosarul in care fostul viceguvernator al BNR este acuzat ca a primit un milion de euro si sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vintu, in schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, in 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

acum 75 luni (15 Sep 2016)

Calin Popescu-Tariceanu sustine ca obligatia legale ca, in timpul urmaririi penale, sa nu fie oferite publicului informatii dintr-un dosar nu a fost respectata de catre procurori in dosarul lui Bogdan Olteanu. "M-am conformat acestei obligatii legale, asa cum s-a vazut la iesirea mea de la audierea de la DNA. Din pacate, legea a fost respectata unilateral, doar de catre subsemnatul, pentru ca scopul vadit al conducerii DNA manifestat in ultima vreme este incercarea de a-mi compromite imaginea publica in perspectiva alegerilor parlamentare. "Avand in vedere palmaresul bogat al DNA in privinta scurgerilor catre presa a unor informatii confidentiale din dosare in care sunt implicate numele unor politicieni indezirabili sau incomozi, n-am fost surprins sa vad la venirea mea la DNA ca presa fusese informata din timp despre ora exacta la care urma sa aiba loc audierea mea, asa incat imaginile in care presedintele Senatului Romaniei intra la DNA sa-si faca efectul de imagine distructiv", a exemplificat presedintele Senatului, adaugand ca nu l-a surprins faptul ca au ajuns in presa informatii legate de continutul audierii sale.

"Am emis acest comunicat pentru ca doresc sa fie extrem de limpede pentru toata lumea: m-am prezentat in respectul legii la DNA, am raspuns cinstit si cu buna-credinta la intrebarile procurorilor in dorinta ca adevarul sa iasa la iveala.

Acesta considera ca este de asteptat ca, pe masura ce se apropie alegerile, DNA sa identifice atacurile impotriva unor lideri politici, precizand totodata ca el nu se v-a lasat intimidat de presiuni si de incercari de intimidare si discreditare.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a declarat, la iesirea de la DNA, ca a dat o declaratie de martor in dosarul lui Bogdan Olteanu, aratand ca nu a fost o confruntare cu fostul viceguvernator al BNR, care a fost citat tot joi pentru a fi audiat.

Bogdan Olteanu a ve... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro