Tariceanu, Rodica Stanoiu si Adrian Severin au vorbit despre independenta Justitiei: "Daca toti suntem corupti inseamna ca nimeni nu e corupt"

Tariceanu, Rodica Stanoiu si Adrian Severin au vorbit despre independenta Justitiei:

"Mie, de fapt, lucrul acesta imi suna ca, de fapt, ele erau in afara Constitutiei si sigur ca acest lucru a dus la dezechilibre importante intre puterile statului, caracterizate fie de confruntari verbale, fie de conflicte interinstitutionale neavenite care evident ca au consumat si timp si au blocat functionarea normala a unor institutii care, in loc sa se dedice scopului pentru care sunt create, au trebuit sa se ocupe cu totul si cu totul de alte probleme, de fapt de probleme false", a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

acum 42 luni (6 Oct 2016)

"Sub paravanul luptei necesare impotriva coruptiei s-au produs abuzuri flagrante, care au anulat cele mai elementare drepturi ale omului, dreptul la propria imagine si prezumtia de nevinovatie, iar telejustitia a devenit un modus operandi curent. Scaderea increderii in actul de justitie e datorata si modului in care serviciile de informatii au transformat justitia, dupa propriile asertiuni, intr-un camp tactic. Banuielile privind ofiterii acoperiti in randul autoritatilor judecatoresti persista si nu vad nicio actiune care sa inlature aceasta banuiala teribila", a declarat Tariceanu, citat de Digi 24.

Tariceanu vrea ca procurorii sa nu aiba acelasi statut cu judecatorii, ambele categorii avand statut de magistrat. Din acest motiv, calitatea de magistrat a procurorului roman insarcinat cu apararea ordinii de drept si a drepturilor si libertatilor cetatenilor e un important castig pentru independenta justitiei, buna functionare si consolidarea statului de drept", a precizat Licu. "MJ are in jur de 180-190 de consilieri asimilati, CSM are vreo 400 de angajati.

"Cand legea este incalcata de prea multa lume, trebuie schimbata"

Invitat sa-si exprime parerea despre ce ar trebui facut pentru recastigarea increderii in independenta Justitiei a fost si fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat la trei ani si trei luni cu executare, in prima instanta. Parlamentul e atacat de justitie, iar Executivul ne spune ca sunt hotarari judecatoresti care nu trebuie aplicate, de data asta hotarari care ii privesc pe magistrati.

In plus, Severin a sustinut ca atunci "cand o lege este incalcata de prea multa lume, inseamna ca legea trebuie schimbata, ca nu o sa schimbam poporul". Cand o lege este incalcata de prea multa lume, inseamna ca legea trebuie schimbata, ca nu o sa schimbam poporul", a concluzionat politicianul condamnat pentru fapte de coruptie.

In concluzie, Tariceanu a propus partidelor care vor alcatui viitorul Pa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro