Tariceanu: Raman presedinte al Senatului. Basescu: Tariceanu nu are motive sa demisioneze

Tariceanu: Raman presedinte al Senatului. Basescu: Tariceanu nu are motive sa demisioneze

"Sigur ca raman presedinte al Senatului, atata vreme cat colegii mei imi vor acorda increderea, n-am de ce sa nu raman. PNL cere demisia Liberalii sunt de alta parere in ceea ce priveste ramanerea in functia a lui Tariceanu, aratand ca este o premier in Europa ca un demnitar de rangul presedintelui Senatului sa ocupe o astfel de functia avand in vedere acuzatiile grave care i se aduc.

acum 59 luni (25 May 2016)

"Sigur ca raman presedinte al Senatului, atata vreme cat colegii mei imi vor acorda increderea, n-am de ce sa nu raman. Nu, fara niciun fel de indoiala n-am de ce sa-mi dau demisia. Insa PSD nu are nicio problema cu faptul ca Tariceanu este cercetat penal pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului in dosarul "Ferma Baneasa", anuntand ca seful Senatului se bucura de toata sustinerea social-democratilor in continuare.

Intrebat daca Tariceanu ar trebui sa faca un pas in spate sau daca PSD se gandeste sa nu il mai sustina in functia de presedinte al Senatului, presedintele PSD Liviu Dragnea a pledat in favoarea lui Tariceanu. A explicat ca nu vrea sa cedeze si noi il sustinem in continuare", a spus Liviu Dragnea.

Si fostul presedinte Traian Basescu spune ca Tariceanu nu ar trebui sa faca un pas in spate. Ei nu au, in ALDE, in criterii de integritate, demisia din functie cand esti pus sub urmarire penala.

PNL cere demisia

Liberalii sunt de alta parere in ceea ce priveste ramanerea in functia a lui Tariceanu, aratand ca este o premier in Europa ca un demnitar de rangul presedintelui Senatului sa ocupe o astfel de functia avand in vedere acuzatiile grave care i se aduc. "Este insa important pentru Senat, pentru Parlamentul Romaniei si pentru noi toti, pentru democratie in ultima instanta, ca domnul Tariceanu sa se retraga din functie. Este incredibil, cautati orice exemplu din lumea civilizata si nu veti gasi pe nimeni aflat in aceasta situatie sa ramana in functie", a aratat vicepresedinte PNL Mihai Voicu, fost coleg de partid cu Tariceanu.

Practic, liberalii nu au majoritate la Senat pentru a reusi debarcarea lui Tariceanu de la sefia Senatului. Din punct de vedere legal, Tariceanu nu poate fi fortat sa paraseasca scaunul de presedinte al Senatului, singurele variante fiind demisia sau retragerea sprijinului politic de catre PSD. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro