Tariceanu, pus la punct de un lider european

Citește și: Şefa ICCJ, Livia Stanciu, reacţionează la cererea lui Tăriceanu de a o demite Sesizarea Inspecţiei Judiciare (IJ) a fost făcută după ce Călin Popescu Tăriceanu, alături de mai mulţi colegi din PLR, i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, in care ii cere "să le inlăture, prin demitere ori prin demisie, din funcţiile pe care le ocupă in mod nedemn, pe Livia Stanciu şi Laura-Codruţa Kovesi".

acum 57 luni (26 Jun 2015)

Prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, a declarat, joi, in Comisia LIBE a PE, că i-a spus "foarte clar" lui Călin Popescu-Tăriceanu că nu are voie să il atace pe șeful ICCJ, infomează Mediafax.

"I-am spus foarte clar preşedintelui Senatului: cred că intr-un stat de drept nu ai voie să-l ataci pe preşedintele celei mai inalte curţi de justiţie a ţării.

CITEŞTE ŞI Tăriceanu ii răspunde EXTREM DE DUR vicepreședintelui Comisiei Europene

In acest context, oficialul CE a ținut să menționeze că nu este bine ca intre Parlament și sistemul judiciar să existe un conflict.

In 28 mai, CSM a sesizat Inspecţia Judiciară pentru a fi făcute verificări privind posibila incălcare a independenţei justiţiei prin afectarea autorităţii puterii judecătoreşti şi decredibilizarea sistemului judiciar, după ce Călin Popescu Tăriceanu a cerut demiterea Liviei Stanciu şi a Laurei Kovesi.

Citește și: Şefa ICCJ, Livia Stanciu, reacţionează la cererea lui Tăriceanu de a o demite

Sesizarea Inspecţiei Judiciare (IJ) a fost făcută după ce Călin Popescu Tăriceanu, alături de mai mulţi colegi din PLR, i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, in care ii cere "să le inlăture, prin demitere ori prin demisie, din funcţiile pe care le ocupă in mod nedemn, pe Livia Stanciu şi Laura-Codruţa Kovesi". Tăriceanu a iniţiat acest demers in urma "evenimentului care a avut loc pe 21 mai, cand Curtea de Apel Bucureşti a stabilit definitiv nevinovăţia cetăţeanului Mariana Rarinca, care a petrecut mai mult de şase luni in arest preventiv, pentru o faptă pe care nu a comis-o şi pentru care nu au existat niciodată probe".

Luni, membrii CSM au constatat că declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu, care cerea demiterea Liviei Stanciu şi a Codruţei Kovesi pentru cazul Marianei Rarinca, au deformat realităţile de fapt şi au avut impact negativ asupra ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro