Tariceanu, noua replica pentru Comisia Europeana: Probabil ca de la Bruxelles se vede diferit
"Cred ca este o pripeala din partea Comisiei, care, fara sa astepte nici macar rezultatul analizei de constitutionalitate pe care il face Curtea Constitutionala in momentul de fata, s-a pronuntat - s-a antepronuntat, as spune, pe cateva chestiuni care tin de fondul problemei. Si, bineinteles, legile pe care noi le-am adoptat in Parlament, din punctul nostru de vedere - si deja am vazut si prima analiza a Curtii Constitutionale - nu fac decat sa confirme ca ele reusesc sa duca la indeplinire un deziderat si anume, consolidarea independentei justitiei, nicidecum slabirea ei.
"Cred ca este o pripeala din partea Comisiei, care, fara sa astepte nici macar rezultatul analizei de constitutionalitate pe care il face Curtea Constitutionala in momentul de fata, s-a pronuntat - s-a antepronuntat, as spune, pe cateva chestiuni care tin de fondul problemei. Si, bineinteles, legile pe care noi le-am adoptat in Parlament, din punctul nostru de vedere - si deja am vazut si prima analiza a Curtii Constitutionale - nu fac decat sa confirme ca ele reusesc sa duca la indeplinire un deziderat si anume, consolidarea independentei justitiei, nicidecum slabirea ei. Joi, Comisia Europeana a raspuns scrisorii presedintilor celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, in care sefii PSD si ALDE spun ca oficialii europeni nu sunt bine informati in ceea ce priveste modificarea legilor justitiei si a codurilor penale. Suntem in contact cu Guvernul, Parlamentul, sistemul judiciar si societatea civila din Romania, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare", se arata in raspunsul prezentat de Digi24. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si cel al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au semnat, miercuri, o scrisoare adresata presedintelui si prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker si Frans Timmermans, in care explica faptul ca dezbaterea legilor justitiei s-a facut transparent, cu implicarea tuturor participantilor la actul de justitie.
Cei doi isi exprima "ingrijorarea cu privire la modul incorect in care a fost informata Comisia Europeana in ceea ce priveste transparenta dezbaterilor" si afirma ca reactia Comisiei Europene este "surprinzatoare".
In plus, Tariceanu si Dragnea sustin ca oficialii europeni au avut o reactie "diametral opusa" cand Guvernul Ciolos a facut modificari la legile justitiei, ceea ce "nu poate fi pus decat pe seama modului in care a fost informata Comisia de catre diverse surse din mediul romanesc", transmite news.ro. Liderii PSD si ALDE si-au mai ex... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro