Tariceanu n-a vazut scumpiri la carburanti. Intre timp, pretul unui litru de benzina a sarit de 5 lei

Noi, cand am facut analiza, am tinut cont de faptul ca in momentul in care s-a redus acciza, ea nu s-a regasit nici in pretul de la pompa, intr-o scadere direct proportionala a pretului la pompa, dar nici intr-o crestere a impozitului pe profit al companiilor care vindeau carburanti, ceea ce ne-a facut sa ne dam seama ca aceasta diferenta pe care statul o lasase ca o facilitate pentru fiecare cetatean a fost preluata de catre companii", a spus Ionut Misa.

acum 38 luni (28 Sep 2017)

UPDATE 15.00: Presedintia a reactionat, dupa ce seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat ca el n-a remarcat vreo scumpire a carburantilor.

Domnul Tariceanu pare rupt de realitate, chiar de realitatea economica, ceea ce este surprinzator pentru un fost premier al Romaniei. Ne spune senin ca pretul la carburanti a ramas neshimbat, dupa marirea accizelor.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, ca el n-a remarcat vreo scumpire a carburantilor, dupa ce Guvernul Tudose a impus supraacciza. In pofida afirmatiilor lui Tariceanu, mai multi analisti arata ca pretul la benzina a crescut, in medie, cu 5,8%, iar cel la motorina cu 6,7%, comparativ cu luna trecuta, ca urmare a introducerii unei supra-accize la carburanti.

De la 1 octombrie, va mai urma o majorare a acestei accize, tot cu 16 bani la litru.

"Eu n-am vazut nicio scumpire la carburant, au fost cateva cresteri de preturi sau scaderi de preturi. Sunt diferente foarte mari de pana la 10 la suta" a spus Tariceanu, in Senat.

Intrebat despre decizia Comisiei de buget din Senat de a elimina supraacciza la carburant din Ordonanta de Guvern, Tariceanu a raspuns: "Am vazut ce s-a intamplat in comisia de buget din Senat si nu sunt de acord. Atunci cand am eliminat supraacciza nu am vazut scaderi la preturile la carburant, am vazut doar o scadere a veniturilor la buget". Ce s-a intamplat vineri la pompa

Premierul dadea asigurari ca preturile nu vor creste dupa introducerea supraaccizei.

Preturile benzinei si motorinei au crescut sensibil in Romania de la data de 15 septembrie 2017, cand a reintrat in vigoare supraaaciza la caburanti.

Imediat dupa aceea, premierul Tudose a spus ca pretul carburantilor "este treaba companiilor", nu a Guvernului, iar ministrul Finantelor, Ionut Misa, a sustinut ca el, personal, n-a urmarit cum a evoluat pretul carburantilor la pompa, dupa aplicarea supraaccizei.

"Sincer... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro