Tariceanu intrece masura si la Bruxelles: Cum vrea sa securizeze Parlamentul in fata criticilor europene

Tariceanu intrece masura si la Bruxelles: Cum vrea sa securizeze Parlamentul in fata criticilor europene

"Noi consideram ca in momentul de fata MCV, care ar fi trebuit sa functioneze pe o perioada limitata, a devenit un fel de tinta in miscare care, pe masura ce ne apropiem de el, se departeaza. Parlamentul, oaia neagra a MCV "Deciziile adoptate de Parlament de a permite sau nu organelor de urmarire penala sa ii trateze pe parlamentari ca pe orice alti cetateni par sa fie in continuare lipsite de criterii obiective si de un calendar fiabil. Infractori de meserie, sinecuristi, de parlament sunt astazi haituiti de catre procurorii DNA precum cainii de hingheri si incearca sa se ascunda prin toate cotloanele Casei Poporului pentru a nu fi gasiti", scrie consultantul politic Razvan Prisca pe blogul sau de pe adevarul.ro.

acum 94 luni (27 Mar 2015)

"Noi consideram ca in momentul de fata MCV, care ar fi trebuit sa functioneze pe o perioada limitata, a devenit un fel de tinta in miscare care, pe masura ce ne apropiem de el, se departeaza. Si de aceea, sugestia mea, pe care vreau s-o fac, sigur, si autoritatilor Comisiei este sa stabilim o modalitate de evaluare clara a progreselor care au fost facute pe cele patru benchmark-uri din cadrul MCV. Prin urmare mi s-ar parea logic si normal sa mergem catre aceasta faza de incheiere a Mecanismului pentru a nu considera ca Romania este - si, bineinteles, si Bulgaria, dar eu vorbesc in primul rand pentru tara mea - sa nu consideram ca exista o discriminare intre Romania si celelalte tari membre ale UE", a spus, joi, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Afirmatiile scandaloase facute de Tariceanu la Bruxelles arata, inca o data, indiferenta cu care trateaza parlamentarii criticile aduse Legislativului de la Bucuresti in toate rapoartele MCV publicate de la intrarea Romaniei in UE.

Parlamentul, oaia neagra a MCV

"Deciziile adoptate de Parlament de a permite sau nu organelor de urmarire penala sa ii trateze pe parlamentari ca pe orice alti cetateni par sa fie in continuare lipsite de criterii obiective si de un calendar fiabil. Au existat, de asemenea, cazuri in care Parlamentul a dat dovada de reticenta in a aplica hotararile judecatoresti definitive sau deciziile Curtii Constitutionale", se arata in ultimul raport MCV. De la ultimul raport MCV publicat in februarie 2016, in care Parlamentul apare ca oaia neagra a Romaniei, Legislativul de la Bucuresti a salvat nu mai putin de trei parlamentari: doi senatori, Varujan Vosganian si Dan Sova, si un deputat, Laszlo Borbely.

Ultimul pe lista privilegiatilor din Parlament, Dan Sova, a driblat arestarea preventiva dupa ce alesii, in frunte cu Calin Popescu Tariceanu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro