Tariceanu, despre scumpirea motorinei cu aproape 1 leu intr-un an: "Preturile, cum bine stiti, nu le stabileste Guvernul"

Tariceanu, despre scumpirea motorinei cu aproape 1 leu intr-un an:

joi) am urmarit cu interes participarea guvernatorului BNR la o dezbatere de la Camera exact pe tema inflatiei si cred ca domnia sa a dat niste explicatii care sunt destul de cuprinzatoare si cred ca daca o sa cititi acele explicatii o sa avem probabil si niste raspunsuri in legatura cu evolutia unor preturi", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

acum 73 luni (31 Mar 2018)

Dupa majorarea pretului la motorina din luna septembrie a anului trecut, ca urmare a reintroducerii supraacizei, presedintele Senatului si al ALDE, Calin Popescu Tariceanu declarat ca nu a vazut nicio scumpire. Prezent la Timisoara pentru inaugurarea noului sediu ALDE Timis, aflat vizavi de o benzinarie OMV, Calin Popescu Tariceanu a fost intrebat cum vede scumpirea motorinei din luna mai a anului trecut si pana in prezent cu aproape 1 leu pe litru. joi) am urmarit cu interes participarea guvernatorului BNR la o dezbatere de la Camera exact pe tema inflatiei si cred ca domnia sa a dat niste explicatii care sunt destul de cuprinzatoare si cred ca daca o sa cititi acele explicatii o sa avem probabil si niste raspunsuri in legatura cu evolutia unor preturi", a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat in cadrul dezbaterii la care face referire Calin Popescu Tariceanu ca majorarea inflatiei la cel mai mare nivel din ultimii 5 ani este cauzata de socuri adverse, atat interne, cat si externe, legate de cresterea preturilor spre finalul anului trecut si la inceputul acestui an. "Dupa cum s-a mentionat in analizele noastre si in raportul asupra inflatiei majorarea a fost generata de socuri adverse interne si externe si manifestarea unor socuri statistice. Au crescut preturile la energia electrica, termica, gaze naturale, la combustibil, in acest din urma caz scumpirea fiind cauzata si de acciza la carburanti introdusa anul trecut. Acestora li s-a adaugat si epuizarea efectelor dezinflationiste, respectiv scaderea TVA din trecut si eliminarea accizei la combustibil. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro