Tariceanu, despre declaratiile facute dupa sentinta in dosarul "REFERENDUMUL": "Am dreptul la LIBERA EXPRIMARE"

Tariceanu, despre declaratiile facute dupa sentinta in dosarul

In urma afirmatiilor facute de Calin Popescu Tariceanu dupa sentinta data de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul "Referendumul", CSM a sesizat Inspectia Judiciara pentru a se verifica daca afirmatiile presedintelui Senatului au adus atingere sistemului judiciar.

acum 77 luni (27 Apr 2016)

In urma afirmatiilor facute de Calin Popescu Tariceanu dupa sentinta data de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul "Referendumul", CSM a sesizat Inspectia Judiciara pentru a se verifica daca afirmatiile presedintelui Senatului au adus atingere sistemului judiciar. Copresedintele ALDE precizeaza ca este dreptul CSM sa initieze o asemenea procedura, asa cum este si dreptul sau constitutional la libera exprimare prin declaratii politice publice.

"Am fost informat ca CSM a sesizat Inspectia Judiciara pentru a stabili daca si in ce masura afirmatiile pe care le-am lansat in spatiul public pe tema procesului si deciziei ICCJ in dosarul "Referendumul" au adus atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau.

Este dreptul CSM sa initieze o asemenea procedura, asa cum este dreptul meu constitutional, in calitate de parlamentar, la libera exprimare prin declaratii politice publice.

Nu este pentru prima data cand ma vad obligat sa reamintesc CSM ca, daca simplii cetateni au dreptul sa-si exprime liber nemultumirile fata de unele decizii ale autoritatilor, parlamentarii, in numele alegatorilor, au chiar obligatia sa examineze critic activitatea oricarei autoritati, inclusiv a celor ce tin de autoritatea judecatoreasca. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro