Tariceanu, despre decizia in cazul Dragnea: Asistam la o rasturnare a normalitatii

Tariceanu, despre decizia in cazul Dragnea: Asistam la o rasturnare a normalitatii

Liviu Dragnea nu este condamnat pentru frauda electorala, nu s-au produs fraude la referendum decat daca consideram ca 7,4 milioane de oameni care au votat impotriva lui Basescu au votat ca rezultat al mobilizarii facute de USL si de fapt ei aveau o alta optiune. Selectia candidatilor vad ca nu mai este facuta de cetateni, este facuta de procurori care stau si ii aresteaza pe unii, ii ancheteaza pe altii in plina campanie si sigur ca acest lucru induce si o anumita reactie din partea electoratului si a candidatilor.

acum 46 luni (24 Apr 2016)

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a spus ca prin decizia justitiei in cazul presedintelui PSD Liviu Dragnea "asistam la o rasturnare a normalitatii". El a mai spus ca, din punctul sau de vedere, presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu este vinovat, iar astfel de lucruri, precum mobilizarea electoratului pentru a vota, fac si partidele din tarile democratice.

"Nu vad unde este vina lui Liviu Dragnea pentru ca in toate tarile democratice partidele isi asuma acest rol de a comunica cu cetatenii si in final de a-i mobiliza si a-i aduce la vot. La noi, acest lucru capata o conotatie penala si nu vad de ce. Liviu Dragnea nu este condamnat pentru frauda electorala, nu s-au produs fraude la referendum decat daca consideram ca 7,4 milioane de oameni care au votat impotriva lui Basescu au votat ca rezultat al mobilizarii facute de USL si de fapt ei aveau o alta optiune. Cred ca in momentul acesta oamenii care au fost la referendum si au votat pentru demiterea lui Basescu sunt pe buna dreptate revoltati de aceasta decizie a justitiei, care interfereaza in actul politic. Aici a fost vorba de exprimarea unei optiuni politice si daca acest lucru este condamnabil ar fi trebuit mai degraba sa fie anchetata boicotarea, care a fost o actiune evidenta si contrara legii, de impiedicare a exercitarii votului liber si democratic. Selectia candidatilor vad ca nu mai este facuta de cetateni, este facuta de procurori care stau si ii aresteaza pe unii, ii ancheteaza pe altii in plina campanie si sigur ca acest lucru induce si o anumita reactie din partea electoratului si a candidatilor. (...) Sunt oameni care nu mai vor sa candideze, nu mai vor sa isi asume responsabilitati pentru a nu se trezi anchetati de nu stiu care procurori, de nu stiu care institutii.

Copresedintele ALDE a spus, de asemenea, ca l-a deranjat atitudinea presedintelui Klaus Iohannis care i-ar fi cerut demisia liderului PSD si considera ca seful statului ar fi trebuit sa se abtina. M-a deranjat ma... Citeste intreg articolul pe evz.ro