Tariceanu, despre bugetul de stat pe 2016: Seamana cu un fel de mancare cu carne si cu varza

"In proiectul de buget o să observăm o serie de lucruri care mie mi se par anomalii: sistemul de apărare primeşte de două ori mai multe fonduri decat sistemul de educaţie, cercetare şi inovare, luate impreună, iar serviciile secrete, bineinţeles, de patru ori mai multe fonduri decat cultura şi patrimoniul naţional", a spus Tăriceanu, afirmand că intărirea structurilor de forţă ale statului este "infinit mai bine subvenţionată decat demnitatea şi creativitatea cetăţenilor", a declarat preşedintele Senatului.

acum 61 luni (16 Dec 2015)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a descris bugetul pentru anul 2016 drept "o mancare cu carne şi cu varză de Bruxelles" şi a precizat că in proiectul de buget apar o serie de "anomalii", informează Mediafax.

"In proiectul de buget o să observăm o serie de lucruri care mie mi se par anomalii: sistemul de apărare primeşte de două ori mai multe fonduri decat sistemul de educaţie, cercetare şi inovare, luate impreună, iar serviciile secrete, bineinţeles, de patru ori mai multe fonduri decat cultura şi patrimoniul naţional", a spus Tăriceanu, afirmand că intărirea structurilor de forţă ale statului este "infinit mai bine subvenţionată decat demnitatea şi creativitatea cetăţenilor", a declarat preşedintele Senatului. Este adevărat că varza poate fi de Bruxelles, dar să ştiţi că nu mă incantă lucrul acesta", a declarat preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, criticand rapiditatea cu care a fost votat bugetul, dar şi maniera in care s-au făcut alocările de fonduri.

Tăriceanu a afirmat că realizarea unui buget trebuie să plece de la obiectivele unei ţări, nu de la solicitările şi influenţa unui minister sau al altuia. Ministerul de finanţe strange solicitările diferitelor ministere şi le dă mai mult sau mai puţin in funcţie de influenţa pe care o au fiecare.

Citeşte şi: Bugetul de stat, testul relației Guvern-Parlament

In context, el a mai susţinut că numărul interceptărilor efectuate de serviciile secrete a crescut exponenţial "de parcă am fi un popor de terorişti". De cele mai multe ori aceste interceptări nu au nicio legătură cu siguranţa naţională, dar este de mirare că noi Parlamentul asistăm indiferenţi, aproape neputincioşi la fenomene nocive la adresa democraţiei şi drepturilor omului", a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai afirmat că bugetul pentru anul 2016 face ca Romania să devină o ţară de rangul ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro