Tariceanu cheama senatorii din vacanta ca sa modifice Statutul inainte de raspunsul CCR la sesizarile in cazul Sova

Tariceanu cheama senatorii din vacanta ca sa modifice Statutul inainte de raspunsul CCR la sesizarile in cazul Sova

"Presedintele Senatului doreste repunerea pe agenda de lucru a Parlamentului a propunerii de modificare a articolului 24, aliniatul 4 din legea nr. Propunerea consta in modificarea aliniatului 4, din articolul 24, pentru a permite ca hotararile privind aprobarea cererilor de retinere si arestare a parlamentarilor, adresate de ministrul justitiei, sa se adopte cu votul secret al majoritatii membrilor prezenti, si nu cu majoritatea tuturor membrilor Camerei sesizate, cum este prevazut la acest moment.

acum 108 luni (3 Apr 2015)

"Presedintele Senatului doreste repunerea pe agenda de lucru a Parlamentului a propunerii de modificare a articolului 24, aliniatul 4 din legea nr. Propunerea consta in modificarea aliniatului 4, din articolul 24, pentru a permite ca hotararile privind aprobarea cererilor de retinere si arestare a parlamentarilor, adresate de ministrul justitiei, sa se adopte cu votul secret al majoritatii membrilor prezenti, si nu cu majoritatea tuturor membrilor Camerei sesizate, cum este prevazut la acest moment. Scopul acestei propuneri este de a pune in concordanta prevederile din legea 96/2006, cu articolele 67 si 76 din Constitutie", se arata in comunicatul transmis de Senat.

"In acest fel se va aduce o modificare necesara si care, in plus, este sustinuta de o larga majoritate a parlamentarilor, cu privire la procedura de aprobare a cererilor venite din partea Ministerului Justitiei. Pe aceasta cale, Presedintele Senatului face apel catre toti senatorii sa fie prezenti marti, in sedinta Plenului reunit, pentru a confirma prin vot sustinerea unei astfel de modificari, aratata in cursul acestei saptamani prin schimbarea regulamentului Senatului", mai scrie Tariceanu.

Judecatorii CCR vor analiza la 8 aprilie toate contestatiile depuse in cazul Sova de catre presedintele Klaus Iohannis, PNL si CSM. Pe numele vicepremierului va fi depusa si o sesizare la ANAF

Agentia Nationala de Integritate a inceput procedura de verificare a averii lui Gabriel Oprea, pentru perioada 2004-2014. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro