Tariceanu cere organizarea unei intalniri intre conducerea Senatului si CSM, dupa disputa in cazul Sova. Cum raspunde CSM

UPDATE 15.25: Reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au declarat, pentru Mediafax, ca institutia este deschisa la "dialog si cooperare", fiind de acord cu propunerea lui Calin Popescu Tariceanu de a participa la o intalnire informala cu membrii Senatului. "In urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea a constatat existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) si Senatul Romaniei, declansat de refuzul acestuia din urma de a redacta si publica hotararea care atesta rezultatul votului dat in Plenul Senatului", se arata in decizia CC.

acum 107 luni (15 Apr 2015)

UPDATE 15.25: Reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au declarat, pentru Mediafax, ca institutia este deschisa la "dialog si cooperare", fiind de acord cu propunerea lui Calin Popescu Tariceanu de a participa la o intalnire informala cu membrii Senatului.

Citeste si: CSM asteapta invitatia lui Tariceanu pentru discutia informala cu Senatul

---

Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a spus, marti, ca este nevoie de o intalnire intre membrii Biroului Permanent al Senatului si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pe tema relatiei bilaterale si a exercitarii atributiilor celor doua institutii, se arata intr-un comunicat remis redactiei.

"Organizarea cat mai curand posibil, la Palatul Parlamentului, a unei intalniri informale intre membrii Biroului Permanent al Senatului si membrii CSM, la care participantii sa exprime in mod liber si fara o ordine de zi prestabilita problemele cu care se confrunta in relatia bilaterala si in exercitarea atributiilor constitutionale intre cele doua institutii.

In acest context, Tariceanu a precizat ca, in ultimul timp, si-au facut simtita prezenta in spatiul public si in relatia bilaterala o serie de diferente de abordari si opinii intre Senatul Romaniei si CSM.

Citeste si: Reactia lui Tariceanu, dupa decizia CCR in cazul Sova

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la faptul ca Senatul a respins solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii senatorului PSD Dan Sova, fara a emite o hotarare si dupa ce majoritatea senatorilor prezenti, in conditii de cvorum, au votat pentru aprobarea cererii procurorilor.

"Faptul ca Senatul a transmis o simpla comunicare, care nu echivaleaza cu o hotarare constituie in fapt un refuz de solutionare a cererii formulate de ministrul justitiei cu privire la incuviintarea retinerii si arestarii senatorului Dan-Coman Sova, aspect care situeaza in mod clar S... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro