Taranul care a uimit un judet cu inventia lui: ciocanul electromecanic care bate fierul de plug pentru tractoare

Taranul care a uimit un judet cu inventia lui: ciocanul electromecanic care bate fierul de plug pentru tractoare

Olteanul a povestit ca, in 1989, a ramas fara loc de munca, iar din momentul respectiv s-a gandit ca trebuie sa se specializeze ca fierar pentru a putea supravietui. Florin Nedea a mai declarat ca isi doreste sa realizeze un dispozitiv de spart lemne, dar are nevoie de suma de 4.000 de lei pentru a putea duce la bun sfarsit aceasta inventie.

acum 74 luni (28 Aug 2015)

Olteanul a povestit ca, in 1989, a ramas fara loc de munca, iar din momentul respectiv s-a gandit ca trebuie sa se specializeze ca fierar pentru a putea supravietui. In mai putin de doi ani, a devenit cel mai iscusit mester din judetul Dolj. Florin Nedea s-a gandit ca poate sa isi usureze munca cu ajutorul unui ciocan electromecanic, care sa bata fierul de plug pentru tractoare.

"Timp de 13 ani, am lucrat ca electromecanic la Intreprinderea Miniera Lupoaia din Motru. Imediat dupa ce am ramas fara un loc de munca, am devenit fierar cu acte in regula, iar oamenii au inceput sa ma caute pentru a le oferi serviciile prestate de mine. Este foarte greu sa bati fierul de plug pentru tractoare, asa ca m-am gandit sa inventez un ciocan electromecanic care sa imi usureze munca. Am pus pe picioare o unealta de 32 de kilograme, care are un motor de 2,2 kw si 7 arcuri care trag in jos ciocanul.

Inventia poate fi multiplicata

Inventatorul din comuna Leu are si un mare regret: nu are bani sa isi inregistreze inventia la OSIM. Firmele de masini si tractoare agricole ar putea sa multiplice acest ciocan si sa isi faca treaba mult mai usor. In momentul de fata, sunt total descurajat si sunt convins ca nu o sa reusesc sa brevetez aceasta inventie. In ziua de astazi, daca nu ai bani, nu rezolvi absolut nimic", a mai povestit Florin Nedea. Pulsul barosului este de 70 de lovituri pe minut", a mai spus Nedea.

Inventatorul a fost la Ministerul Agricultorii si a cerut finantare pentru a-si putea construi un atelier subteran: "Din castigul pe care il fac de pe urma ciocanului electromecanic, reusesc sa imi trimit fetele la scoala si sa imi achitt facture la curent. Lucrez si ca agent de paza, ca sa mai aduc un ban in casa. Inventatorii in Romania nu sunt luati in seama, iar daca vrei sa realizezi ceva, trebuie sa o faci pe banii tai. Cei de la Ministerul Agriculturii nu au vrut sa ma ajute niciodata. Mi-au s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro