Tara nebunilor liberi, tara apucaturilor demente. "Realitatea ne obliga sa acceptam ca, in Romania, nebunii zburda in libertate"

Tara nebunilor liberi, tara apucaturilor demente.

> Oricat am incerca sa ne pitim pe dupa norme, normative, programe de guvernare si legi, realitatea ne obliga sa acceptam ca, in Romania, nebunii zburda in libertate. Situatia este, neindoielnic, o reflexie fidela a faptului ca sistemul de sanatate plasmuit de mintea politrucilor functioneaza contabiliceste, la modul Pristanda (stiti povestea: "doua la primarie, doua la scoala de fete") si nu dupa resorturi ce tin de umanitate, de stiinta medicala. Profesoara atasase la memorii si zeci de certificate medicale din care rezulta ca suferise agresiuni grave din partea fiicei, care avea dese accese de dementa de o violenta extrema.

acum 26 luni (13 Dec 2017)

>

Oricat am incerca sa ne pitim pe dupa norme, normative, programe de guvernare si legi, realitatea ne obliga sa acceptam ca, in Romania, nebunii zburda in libertate. Si nu vorbim aici de oameni cu dezechilibre mintale minore si medii, ci de cei care au probleme foarte grave, care necesita supraveghere permanenta.

Cazul de la Metrou este, de fapt, doar varful unui aisberg pe care autoritatile se fac ca nu-l vad de foarte multi ani. Unele pentru ca imobilele in care functionau (de regula foste palate boieresti) au fost retrocedate, altele pentru ca "reforma" Sanatatii a insemnat pentru ministri inchiderea unor spitale.

Evident, in locul unitatilor medicale inchise nu s-a mai pus nimic, iar mii de bolnavi au fost trimisi in lume, sa se spele cu ei pe cap familiile. Situatia este, neindoielnic, o reflexie fidela a faptului ca sistemul de sanatate plasmuit de mintea politrucilor functioneaza contabiliceste, la modul Pristanda (stiti povestea: "doua la primarie, doua la scoala de fete") si nu dupa resorturi ce tin de umanitate, de stiinta medicala. Asa se-ntampla in mai toate tarile bananiere, in care legile se fac si se desfac dupa interese de grup organizat, cu parfum penal si dictatorial. Cinismul si nebunia sistemului

In urma cu cativa ani, porneam alaturi de cativa colegi din presa o adevarata "cruciada" pentru a convinge autoritatile sa ia in grija o femeie de 45 de ani bolnava psihic. Ajunsesem la aceasta solutie dupa ce mama bolnavei, o eminenta profesoara pensionara, se declarase invinsa de sistem. Facuse, de-a lungul anilor, sute de adrese si de memorii la autoritatile locale, dar si Ministerul Sanatatii, la Parlament, la Presedintie.

Profesoara atasase la memorii si zeci de certificate medicale din care rezulta ca suferise agresiuni grave din partea fiicei, care avea dese accese de dementa de o violenta extrema.

"Imi iubesc fiica mai mult decat propria viata, dar am ajuns un om terorizat de nepu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro