"Tara Lalelelor" s-a mutat la Cluj. Un video care te imbie sa vezi cele 10.000 de minuni colorate ale Gradinii Botanice

"Gradina Botanica din Cluj nu a avut niciodata in cei aproape 100 de ani de existenta atat de multe soiuri de lalele, in prezent inflorite. In lume, in momentul de fata, exista peste 4.000 de soiuri de lalele, extrem de multe dintre acestea fiind obtinute in ultimele doua decenii", se mai arata in respectiva postare.

acum 61 luni (7 May 2015)

Explozie de culoare la Gradina Botanica din Cluj. In aceasta perioada sunt inflorite cele peste 10.000 de lalele ale Gradinii Botanice din Cluj, iar conducerea institutiei ii asteapta pe curiosi in vizita momindu-i cu un video postat pe pagina de Facebook a Universitatii Babes-Bolyai. Alaturi sunt si cateva informatii, potrivit carora, firma care furnizeaza lalele Casei Regale a Olandei a oferit Gradinii Botanice din Cluj cateva mii de bulbi.

"Gradina Botanica din Cluj nu a avut niciodata in cei aproape 100 de ani de existenta atat de multe soiuri de lalele, in prezent inflorite. Cele peste zece mii de lalele, avand culori de la albul zapezii la rosu sau portocaliu aprins si pana la mov inchis, ofera vizitatorilor un spectacol cu atat mai deosebit cu cat obtinerea unui soi nou poate dura pana la 30 de ani. In lume, in momentul de fata, exista peste 4.000 de soiuri de lalele, extrem de multe dintre acestea fiind obtinute in ultimele doua decenii", se mai arata in respectiva postare.

Minunile care atrag mii de vizitatori la Gradina Botanica din Cluj

Gradina Botanica "Alexandru Borza" apartine Universitatii "Babes-Bolyai" si a fost fondata in 1920 de cel ce i-a dat nume, profesorul Alexandru Borza. Se intinde pe o suprafata de 14 hectare, cu peste 10.000 de specii de plante din intreaga lume. Bonus: o expozitie de lalele

FOTO Explozie de culori la Gradina Botanica din Cluj. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro