Tara Galilor, creatia unui antrenor sinucigas: povestea tragica din spatele nationalei care face ravagii la Euro 2016

Tara Galilor, creatia unui antrenor sinucigas: povestea tragica din spatele nationalei care face ravagii la Euro 2016

La 12 noiembrie 2011, la ultimul meci pe banca al lui Gary Speed, Tara Galilor a invins Norvegia, acasa, scor 4-1. Astfel, la 58 de ani dupa prima si singura prezenta la un turneu final, Mondialul din 1958, "dragonii" au revenit in elita fotbalului.

acum 47 luni (2 Jul 2016)

La 12 noiembrie 2011, la ultimul meci pe banca al lui Gary Speed, Tara Galilor a invins Norvegia, acasa, scor 4-1.

Intre timp insa, mai precis la 27 noiembrie 2011, Speed s-a sinucis in garajul casei sale, iar nationala a ajuns pe mainile prietenului sau, Chris Coleman. S-a razgandit insa si, chiar daca Tara Galilor a ratat prezenta la Mondialul brazilian, calificarea la Euro 2016 a fost obtinuta en-fanfare, fara emotii.

Astfel, la 58 de ani dupa prima si singura prezenta la un turneu final, Mondialul din 1958, "dragonii" au revenit in elita fotbalului. Iar generatia lui Bale si Ramsey straluceste la o competitie de anvergura, ceea ce n-au putut face alti mari fotbalisti galezi, precum Ian Rush si Ryan Giggs.

Iar remarcabil e faptul ca trei dintre fotbalistii folositi, vineri, in sferturi, cu Belgia, Gunter, Robson-Kanu si Vokes au evoluat, in sezonul trecut, in liga a doua din Anglia!

Pentru Tara Galilor urmeaza o semifinala de vis, miercuri (22.00, Pro TV, Dolce Sport) cu Portugalia, la Lyon. Fost jucator la Sheffield United, Bolton, Newcastle, Everton si Leeds, el a imbracat de 85 de ori tricoul nationalei Tarii Galilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro