Tara fara avize. Cladirea Guvernului, Casa Poporului, spitale si bisericile ortodoxe nu au avizul pompierilor

Tara fara avize. Cladirea Guvernului, Casa Poporului, spitale si bisericile ortodoxe nu au avizul pompierilor

Amenzi de 8,5 milioane de lei pentru lipsa "securitatii" la incendiu De aceea nu e de mirare ca rezultatele controalelor ISU la agenti economici din toata tara, realizate in ultima saptamana, sunt devastatoare: au fost gasite peste 3.000 de nereguli si s-au acordat amenzi de 8,5 milioane de lei. In acest context pompierii avertizeaza din nou ca proprietarii sau beneficiarii de constructii au obligatia sa solicite si sa obtina de la ISU avizul de securitate la incendiu inainte de inceperea lucrarilor de executie la constructiile noi, de modificare a celor existente si/sau la schimbarea destinatiei acestora.

acum 45 luni (18 Nov 2015)

Palatul Parlamentului, cea mai cunoscuta cladire din Romania si a doua cea mai mare din lume, functioneaza fara autorizatie de incendiu. Concret, explica reprezentantii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, constructia nu are documentul adminsitrativ prin care inspectoratele pentru situatii de urgenta ar trebui sa certifice indeplinirea Cerintei esentiale "securitate la incendiu".

Mai exact, prin indeplinirea cerintei "securitate la incendiu" trebuie ca instalatiile, constructiile si amenajarile sa fie proiectate si executate astfel incat pe toata durata de viata a acestora, in cazul unui incendiu, sa fie asigurate urmatoarele cerinte: estimarea stabilitatii elementelor portante pentru o perioada determinata de timp, limitarea aparitiei si propagarii focului si fumului in interiorul constructiei, securitatea fortelor de interventie, limitarea incendiului la vecinatati si posibilitatea evacuarii oamenilor in conditii de siguranta sau salvarea acestora prin alte mijloace. Potrivit unui document al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta obtinut de "Adevarul", doar cateva spitale din Bucuresti se pot lauda ca au autorizatii de securitate la incendiu. Mai exact, este vorba despre Spitalul Colentina, Spitalul clinic de urgenta pentru copii "Marie Curie", Spitalul Clinic "Sfanta Maria" si Spitalul de Psihiatrie "Dr. Constantin Gorgos". In rest, spitale care au realizat ample lucrari de renovare in ultimii ani, precum Spitalul Floreasca sau Spitalul "Grigore Alexandrescu", cel mai mare spital de urgenta pentru copii din tara, nu figureaza in evidenta autorizatiilor emise de ISU in perioada 2006-2015.

Pe lista pompierilor cu institutiile care au autorizatii de securitate la incendiu sunt si teatrele Masca si Odeon insa nu figureaza nicio biserica ortodoxa. Amenzi de 8,5 milioane de lei pentru lipsa "securitatii" la incendiu

De aceea nu e de mirare ca rezultate... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro