Tanarul din Turkmenistan care a venit sa studieze in Romania. "Stateam si invatam pana ma dadeau portarii afara"

Tanarul din Turkmenistan care a venit sa studieze in Romania.

A optat pentru Facultatea de Inginerie din Galati, specializarea Stiinta si Ingineria Materialelor, deoarece este nevoie de ingineri in Turkmenistan, tara din care tanarul provine, dar mai ales de specialisti in industria de petrol si gaze, principalele resurse ale acestui stat. Suleyman alaturi de colegii sai la absolvirea facultatii Foto: Facebook/pagina personala In momentul de fata, companiile petroliere au o problema serioasa in estimarea cantitatii de namol care se gaseste pe o conducta de petrol tocmai pentru ca nu exista o modalitate eficienta de a face un calcul cat de cat exact. Suleyman a decis sa revina la Facultatea de Inginerie de la Galati cat de curand pentru a se inscrie la master, cel mai probabil anul viitor, dar si pentru a realiza noi inventii pe care le poate aplica la instalatiile petroliere din Turkmenistan.

acum 25 luni (10 Feb 2018)

Suleyman Uygurov a ales sa vina in Romania pentru ca, spune el, are oameni buni si nu este scump de trait. A optat pentru Facultatea de Inginerie din Galati, specializarea Stiinta si Ingineria Materialelor, deoarece este nevoie de ingineri in Turkmenistan, tara din care tanarul provine, dar mai ales de specialisti in industria de petrol si gaze, principalele resurse ale acestui stat.

Sansa tanarului din Turkmenistan a fost Florin Marin Bogdan (35 de ani), doctor inginer si sef de lucrari la Facultatea de Inginerie din Galati, care l-a introdus intr-un cerc stiintific, denumit generic Cercul Stiintific Studentesc de Informatica Aplicata in Ingineria Materialelor. Din acest grup ajung sa faca parte studentii dornici sa-si testeze creativitatea si rezistenta la efort, prin rezolvarea unor probleme al caror grad de dificultate creste odata cu avansarea in anii de facultate.

Suleyman a invatat numeroase programe de operare pe calculator, dar si sa faca simulari in 3D, iar ulterior a decis sa isi sustina proiectul de licenta cu profesorul Florin Marin Bogdan, cu care a si inventat un dispozitiv care poate revolutiona industria petrolului.

"Ma dadeau portarii afara"

Este vorba despre un dispozitiv menit sa calculeze cat namol exista pe conductele de petrol, astfel incat sa se poata interveni inainte de producerea unei explozii. Dispozitivul se alimenteaza cu energie printr-o elice propulsata de forta petrolului care curge pe conducta si transmite wireless date, ce vor fi preluate de un operator pozitionat langa instalatia petroliera.

Inventia sa si a profesorului galatean se afla deja in perioada de teste la compania petroliera unde munceste in prezent Suleyman, urmand ca apoi sa fie omologata si pusa in practica. Interesant de amintit este ca studentul a gandit cu profesorul sau coordonator un material pentru aceste dispozitiv, care ii permite sa stea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro