Tanarul din Ploiesti care vrea sa acopere cu graffiti toate cele 297 de cladiri din oras care adapostesc transformatoare electrice

Tanarul din Ploiesti care vrea sa acopere cu graffiti toate cele 297 de cladiri din oras care adapostesc transformatoare electrice

Dupa un numar interminabil de dimineti in care primul lucru pe care il vedea cand pornea spre munca era transformatorul de langa bloc, plin de mesaje obscene si mazgalituri, Ionut Urzeala, un tanar din Ploiesti, si-a propus sa schimbe neaparat "fata" deprimanta a acestuia. Pentru unul singur sunt necesari aproximativ 2.000 de lei care acopera costurile materialelor, cele logistice si de sustinere a artistilor, precum si de doua saptamani de vreme buna.

acum 50 luni (26 Jul 2016)

Dupa un numar interminabil de dimineti in care primul lucru pe care il vedea cand pornea spre munca era transformatorul de langa bloc, plin de mesaje obscene si mazgalituri, Ionut Urzeala, un tanar din Ploiesti, si-a propus sa schimbe neaparat "fata" deprimanta a acestuia. "M-a inspirat si o campanie din Polonia in care un grup de tineri au reusit sa asfalteze in timp record niste gropi dupa ce au desenat fetele politicenilor pe strazi, iar respectivele gropi erau in dreptul gurii acestora", spune Ionut Urzeala.

Tanarul a fost apoi la Electrica, compania care detine transformatoarele din cartierele din Ploiesti si a cerut acordul sa deseneze peretii cladirii din cartierul sau si, ulterior, sa extinda proiectul de arta urbana la intregul oras. Dupa cateva luni in care a obtinut toate aprobarile de la Electrica si de la primarie, tanarul a obtinut, cu ajutorul unei fundatii din oras, si finantarea necesara pentru a desena primul transformator, cu vopsele graffiti.

Asa arata inainte transformatorul de pe strada Persani din Ploiesti FOTO Ionut Urzeala

Urmatorul pas a fost cooptarea a doi tineri artisti din Ploiesti, unul student si un altul angajat in Bucuresti, pentru a da forma ideilor. Pentru ca Ionut Urzeala a avut in permanenta legatura cu baschetul si cu sportul in general - in prezent este presedintele Clubului Sportiv Universitar Ploiesti -, desenele si mesajele de pe tranformatorul din cartierul sau militeaza pentru miscare, baschet si joaca pe afara.

In trei weekend-uri, cladirea gri si mizerabila de pe strada Persani din Ploiesti s-a transformat intr-un punct de culoare care atrage privirile tuturor.

2.000 de lei pentru desenarea unui transformator

Ideea a avut atat de mare succes incat Ionut Urzeala a lansat pe retelele de socializare proiectul "Transformam transformatoare, dam Ploiestiului culoare!". Pentru unul si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro