Tanarul cu "picior de elefant". Cum arata malformatia extrem de rara diagnosticata la Timisoara

Tanarul cu

La varsta de 14 ani, piciorul a inceput sa i se umfle tot mai mult, iar la varsta de 25 de ani a ajuns pe mana medicilor din Timisoara, care l-au diagnosticat cu Neurofibromatoza Recklinghausen, o boala foarte rara, care i-a si determinat pe medicii din Timisora sa prezinte cazul la congresele internationale.

acum 54 luni (25 Aug 2015)

Dumitru Sarb, un tanar din judetul Arad, ajungea pentru prima data la Sectia de Ortopedie a Spitalului Judetean din Timisoara in urma cu patru ani. Nascut cu o malformatie care il facea sa aiba un "picior de elefant", Dumitru Sarb a ajuns la spital abia la varsta de 25 de ani. S-a obisnuit atat de mult cu problema piciorului sau, incat a ignorat problema de sanatate.

La varsta de 14 ani, piciorul a inceput sa i se umfle tot mai mult, iar la varsta de 25 de ani a ajuns pe mana medicilor din Timisoara, care l-au diagnosticat cu Neurofibromatoza Recklinghausen, o boala foarte rara, care i-a si determinat pe medicii din Timisora sa prezinte cazul la congresele internationale. Dificultatea lor este foarte ridicata, pentru ca in privinta malformatiilor congenitale vorbim despre o lupta cu natura insasi, mai ales ca membrul tinde sa revina la forma dinainte de interventie", explica, dupa interventia chirurgicala, medicul care l-a operat pe Dumitru. Domnul doctor mi-a spus ca trebuie sa mai fac o operatie si sa imi puna tija pentru indreptarea osului afectat de greutatea piciorului, dar mai trebuie sa astept", a declarat tanarul, ai carui parinti au murit.

Dumitru locuieste cu fratele sau intr-o casa fara curent dintr-o comuna aradeana si se intretine dintr-o pensie de 272 de lei, fiind ajutat sa supravietuiasca de unchiul sau. Tot unchiul tanarului, fratele mamei sale, se zbate si pentru ca tanarul sa poata beneficia de cea de-a treia operatie, care i-ar permite sa duca o viata mai buna. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro