Tanarul care-si vinde poeziile si doneaza banii pentru dotarea sectiei de arsi: "Strangem noi din nimicuri, ca oamenii influenti nu pot, desi spala milioane"

Tanarul care-si vinde poeziile si doneaza banii pentru dotarea sectiei de arsi:

"Sunt convins ca impreuna putem face mult mai multe, sistemul acesta corupt care e putred pe dinauntru poate fi schimbat doar impreuna si doar fara frica", spune Tudor Pogacean (25 de ani) sau "poetul din Peluza Sepcilor Rosii", asa cum il numesc suporterii Universitatii Cluj pe care-i cunoaste de mic, de cand tatal lui il aducea la stadion. Spre deosebire de foarte multi, clujeanul de 25 de ani s-a saturat sa se planga si a decis sa dea o mana de ajutor: doneaza banii obtinuti din vanzarea primului sau volum de poezii pentru utilarea sectiei de arsi a Spitalului Judetean de Urgenta Cluj-Napoca. Este fan al Universitatii de mic, de cand mergea impreuna cu tatal sau, si s-a atasat de echipa si de oamenii din galerie, care-l alinta "poetul de la Peluza rosie".

acum 79 luni (1 Nov 2017)

"Sunt convins ca impreuna putem face mult mai multe, sistemul acesta corupt care e putred pe dinauntru poate fi schimbat doar impreuna si doar fara frica", spune Tudor Pogacean (25 de ani) sau "poetul din Peluza Sepcilor Rosii", asa cum il numesc suporterii Universitatii Cluj pe care-i cunoaste de mic, de cand tatal lui il aducea la stadion. Tragedia de la Colectiv a avut asupra lui Tudor un impact extraordinar, la fel cum a avut asupra a milioane de romani. Spre deosebire de foarte multi, clujeanul de 25 de ani s-a saturat sa se planga si a decis sa dea o mana de ajutor: doneaza banii obtinuti din vanzarea primului sau volum de poezii pentru utilarea sectiei de arsi a Spitalului Judetean de Urgenta Cluj-Napoca. "Dictarea unui suflet" Initiativa lui face parte din campania Asociatiei Beard Brothers "Enough is Enough" demarata ca urmare a tragediei de la la Colectiv. "Am avut o colectie destul de mare de poezii stranse din liceu pana acum si am zis ca la primul volum pe care-l lansez vreau sa las in urma ceva mai mult decat cartea. Primul eveniment caritabil a avut loc pe 12 octombrie la libraria Bookstory, cand Tudor si-a lansat volumul de poezii "Dictarea unui suflet", iar peste trei zile si-a dus poeziile la un meci de fotbal al Universitatii Cluj. Tudor Pogacean isi vinde poeziile pentru a utila sectia de arsi de la Spitalul Judetean Cluj

De fiecare data cand merg in club cu prietenii ne uitam la cea mai apropiata iesire. De la proteste pana la petitii nu au rezolvat nimic, e prea putred pe interior sistemul asta parca si singura metoda prin care putem sa schimbam ceva e sa fim impreuna si sa actionam ca o singura voce.

Tudor Pogacean, IT-ist Fotbal, ultrasi si poezii "Amandoua evenimente au fost la fel de placute pentru ca la lansare au venit prieteni, colegi, rude de la care nu m-a fi asteptat niciodata sa vina. Au venit colegi de liceu, colegi de facultate cu care nu am tinut legatura. Sa duci un volum de poezii la una... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro