Tanara pacalita sa plateasca o interventie chirurgicala de 3.000 de euro la clinica lui Lucan: "Alti medici mi-au spus ulterior ca nu era necesara operatia"

Tanara pacalita sa plateasca o interventie chirurgicala de 3.000 de euro la clinica lui Lucan:

Si cand l-au scos din nou, un medic de la ecograf mi-a spus mie si mamei ca primul stent a fost scos prea devreme si din cauza asta am ramas cu diagnosticul de sindrom de jonctiune pielo-ureteral, la gradul 1 spre 2, exact ca inainte de operatie. Lucan: "E procesul medicinei romanesti" Curtea de Apel Bucuresti a judecat vineri, 12 ianuarie, contestatia depusa de DIICOT impotriva deciziei de lasare in libertate a medicului Mihai Lucan, acuzat intr-un dosar de delapidare a Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, cu un prejudiciu de 5 milioane de lei.

acum 11 luni (12 Jan 2018)

Maria Pop are 24 de ani, este din Cluj si a fost diagnosticata in 2009 cu sindrom de jonctiune pielo-ureteral.

Tanara spune ca Lucan le-ar fi dat de ales parintilor intre o interventie chirurgicala minim invaziva si una folosind metode clasice chirurgicale, mult mai dureroasa. In primul caz, medicul ar fi precizat ca operatia poate fi facuta doar la clinica sa privata, pentru ca Institutul de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) nu ar fi detinut aparatul necesar. "Am fost diagnosticata cu sindrom de jonctiune pielo-ureteral, iar cand am ajuns cu parintii la domnul Lucan, printre primele intrebari pe care le-a pus a fost care este ocupatia lor. Apoi a spus ca operatia va costa 3.000 de euro si a subliniat ca are aparat laparoscopic doar la clinica privata. Si a mai spus ca, daca vreau sa merg la spitalul de stat, ma opereaza cu taietura si ca in acel caz trebuie sa fie taiata o coasta ca sa ajunga la rinichi. Tanara mai spune ca a fost operata noaptea, dupa ora 00.00, si ca imediat dupa interventia chirurgicala a fost transportata cu ambulanta, in frig, la ICUTR. La institut, ea ar fi fost dusa in salonul de la mansarda, despre care Lucan ar fi spus ca apartine clinicii sale private. Prin frig m-a dus cu ambulanta la spitalul public, de la Lukmed. Pe langa asta, mi-a cerut adeverinta de la scoala si bilet de trimitere, chiar daca am fost operata la privat. "Alti medici mi-au spus ca nu era nevoie de operatie" Aceasta a mai afirmat ca operatia ar fi fost urmata de o serie de complicatii. Mai mult, atunci cand ulterior ar fi apelat la alti medici pentru tratament, i s-ar fi spus ca operatia nu ar fi fost necesara. Si cand l-au scos din nou, un medic de la ecograf mi-a spus mie si mamei ca primul stent a fost scos prea devreme si din cauza asta am ramas cu diagnosticul de sindrom de jonctiune pielo-ureteral, la gradul 1 spre 2, exact ca inainte de operatie. Alti medici faceau ecografia inainte, el venea doar si se uita peste hartia de la ecograf si ne spun... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro