Tanara din Romania care a refuzat Oxfordul. "Ceea ce ramane in timp nu este o diploma sau o medalie"

Tanara din Romania care a refuzat Oxfordul.

Anda Tenie, o olimpica nationala din Targu-Mures, a reusit performanta de a fi admisa la cinci universitati din Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, printre care si faimoasa Oxford. "De-a lungul celor opt ani de gimnaziu si liceu am participat anual la Olimpiada Nationala de Matematica si o data la fazele nationale de la Fizica si Chimie", afirma Anda. Perseverenta si pasiunea sa s-au concretizat in patru medalii de argint si una de bronz la Matematica, respectiv o medalie de bronz la Fizica. La eseu a trebuit sa spuna cateva lucruri despre ea, despre motivele pentru care vrea sa studieze acolo, de ce considera ca acea universitate e cea potrivita pentru ea, de unde pasiunea pentru o anumita materie. Interviul a fost partea preferata din aplicatia in Marea Britanie, in care am avut ocazia sa cunosc profesorii de la universitate, sa fiu provocata cu probleme interesante de matematica si sa vizitez orasul".

acum 21 luni (10 Jun 2018)

Anda Tenie, o olimpica nationala din Targu-Mures, a reusit performanta de a fi admisa la cinci universitati din Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, printre care si faimoasa Oxford. Pasiunea pentru cifre i-a adus mai multe ori medalii de argint si bronz la Olimpiada Nationala de Matematica. "Premiul cel mai important pentru mine este cel obtinut anul trecut, la olimpiada nationala, pentru cea mai frumoasa solutie a unei probleme din cadrul competitiei, premiu oferit de Universitatea de Vest din Timisoara", spune tanara.

Ii place sa citeasca, sa faca sport si sa se uite la filme. Pe plan profesional, as vrea sa am un job care sa ma ajute sa evoluez, sa pot avea un impact pozitiv in lume, si care sa imi satisfaca curiozitatea", marturiseste Anda.

Lumea cifrelor, o provocare de nerefuzat

Mai are putin si va absolvi Colegiul National "Al. "Am inceput sa particip la concursuri inca din clasele primare pentru ca imi placea sa rezolv problemele la matematica. O alta dascalita, Otilia Stan, i-a aratat ca matematica nu inseamna doar cifre si calcule, ci are un farmec aparte, de neinteles pentru unii. Anda a inceput sa mearga la concursuri, sa castige premii, experienta si prieteni. "De-a lungul celor opt ani de gimnaziu si liceu am participat anual la Olimpiada Nationala de Matematica si o data la fazele nationale de la Fizica si Chimie", afirma Anda. Perseverenta si pasiunea sa s-au concretizat in patru medalii de argint si una de bronz la Matematica, respectiv o medalie de bronz la Fizica. In ultimii doi ani, a participat la probele de baraj pentru Olimpiada Internationala de Matematica.

"In urma atator ani de concursuri pot spune ca am intalnit oameni minunati, am invatat sa am aspiratii inalte si mi-am descoperit pasiunea pentru matematica. Si cred ca ceea ce ramane in timp nu e o diploma sau o medalie, ci mai degraba amintirile frumoase, cunostintele acumulate si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro