Tanara din Romania care a invins concurenta dura din Asia pentru un loc la Universitatea Oxford

Tanara din Romania care a invins concurenta dura din Asia pentru un loc la Universitatea Oxford

A fost admisa, de fapt, la cinci universitati importante, insa a ales Oxford convinsa de prestigiul institutiei de invatamant si pentru ca, spune tanara, o atrage felul de a fi al britanicilor. Colegii s-au organizat pe grupul de WhatsApp si, insotiti de patru profesori, au asteptat-o pe Ramona la aeroport la sosirea din Elvetia, de la olimpiada. Colegiul National "Ion Minulescu" Slatina, liceul unde Ramona a continuat sa obtina rezultate de exceptie la matematica Drumul Ramonei este legat mai departe tot de pasiunea ei, de matematica, dar si de statistica.

acum 79 luni (20 May 2017)

Este inca eleva in clasa a XII-a la Colegiul National "Ion Minulescu" din Slatina, iar examenul de final de liceu este mai mult o formalitate pentru ea.

Totusi, media de la Bacalaureat nu este o miza, spune Ramona. Faptul ca a fost admisa la Universitatea Oxford din Marea Britanie este adevarata performanta pentru adolescenta, dar si pentru orasul ei, Slatina, si chiar pentru judetul Olt. A fost admisa, de fapt, la cinci universitati importante, insa a ales Oxford convinsa de prestigiul institutiei de invatamant si pentru ca, spune tanara, o atrage felul de a fi al britanicilor.

Si-a reconfirmat valoarea anul acesta

Visul dintotdeauna al Ramonei Deaconu a fost sa obtina o medalie la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete. In 2016 s-a intors de la competitie cu medalia de bronz, iar in acest an, in luna aprilie, concurand alaturi de alte 167 de fete, si-a reconfirmat performanta. "A fost o presiune foarte mare, pentru ca reprezinti Romania si toti se asteapta sa te intorci cu un rezultat bun", a declarat Ramona Deaconu la intoarcere, in acest an fiind la numai un punct de medalia de argint. carol Kovacs FOTO: Alina Mitran

Discutia cu tanara medaliata se poarta in biroul directorului unitatii de invatamant, prof. "Este de o modestie extraordinara, nici urma de trufie.

Colegii s-au organizat pe grupul de WhatsApp si, insotiti de patru profesori, au asteptat-o pe Ramona la aeroport la sosirea din Elvetia, de la olimpiada. M-am bucurat mult de surpriza pe care mi-au pregatit-o", spune tanara, la fel de serioasa si de retinuta.

Performanta nu este ieftina

Matematica a iubit-o dintotdeauna, de la gradinita chiar, cand a primit prima culegere. De-a lungul anilor de scoala, Ramona a mai avut aventuri si cu limba romana, si cu fizica, de exemplu, concurand la fazele locale si judetene ale concursurilor scolare, cu rezultate remarcabile. "Ramona face parte dintr-o clasa exceptionala, de elevi cu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro