Tanara din Romania acceptata la cinci universitati britanice specializate in jocuri video

Tanara din Romania acceptata la cinci universitati britanice specializate in jocuri video

In luna martie, Raluca Ana Moldovan a sustinut la Bistrita prima sa expozitie de schite si picturi, desprinsa parca din desenele animate japoneze. Adolescenta spune ca se intampla sa vada o pata de culoare sau o expresie a fetei care sa o inspire si sa construiasca un personaj pornind de acolo. Dintre toate, tanara a optat pentru Montfort University, unde s-a si prezentat pentru a sustine un examen de desen si a trecut si de proba in care i se cerea sa comenteze un tablou. "Vorbim de design de personaj, pornim de la schite initiale si ajungem la detalii ale imbracamintii si ale esteticului.

acum 85 luni (6 May 2017)

In luna martie, Raluca Ana Moldovan a sustinut la Bistrita prima sa expozitie de schite si picturi, desprinsa parca din desenele animate japoneze. Desenele Ralucai nu i-au impresionat numai pe cei de la Complexul Muzeal care i-au dedicat o expozitie, ci si pe britanici. Nu mai putin de cinci universitati din Marea Britanie specializate in game art si game design au acceptat-o deja. Asta desi Raluca Ana Moldovan nu a terminat inca liceul si nici nu a sustinut examenele de Bacalaureat. Raluca este eleva in clasa a XII-a la Colegiul National "Liviu Rebreanu" din Bistrita, la profilul Chimie-Bilingv, pe care l-a ales pentru ca voia sa urmeze cariera parintilor: de medic. Singura pregatire in acest sens de care a avut parte au fost cursurile Scolii Populare de Arta, pe care le urmeaza din clasa a X-a. DOUA ORE PENTRU DOI CENTIMETRI PATRATI "Desenez de cand am stiut sa tin un creion in mana, asta a fost pasiunea mea, asta m-a atras de mica. Am foarte multa rabdare si lucrez la cate un detaliu sau o bucatica de desen de 2 cm/2 cm si cate doua ore", precizeaza Raluca Ana Moldovan. Practic, artistul trebuie sa ii faca vizibile si trasaturile de personalitate, motiv pentru care Raluca incearca mai multe expresii ale fetei, posturi ale corpului si costumatii pana ajunge la cele potrivite pentru personajele sale.

Locul benzilor desenate pe care le urmarea cand era mica a fost luat in timp de jocurile video, pe care le joaca din placere, dar si pentru a urmari cum sunt construite personajele si pentru a se inspira. Adolescenta spune ca se intampla sa vada o pata de culoare sau o expresie a fetei care sa o inspire si sa construiasca un personaj pornind de acolo. S-A PREGATIT SA DEVINA MEDIC, INSA PASIUNEA PENTRU DESEN A INVINS Dorind sa se pregateasca pentru o cariera serioasa intr-ale medicinei, Raluca s-a inscris la liceu la profilul Chimie-Bilingv. "Nu am gasit profilul pe care mi l-am dorit la nicio facultate din Romania, aici nu aveam nicio optiune si nu am gasit nici... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro