Tanara din Basarabia care a plecat in SUA cu tricolorul la brat: "Pentru mine acasa este acolo unde se vorbeste romaneste"

Tanara din Basarabia care a plecat in SUA cu tricolorul la brat:

Ruxandra Podlisnic este din Balti, un oras aflat la 138 kilometri de Chisinau si la 65 de kilometri distanta de granita cu Romania. Intr-un final, l-am revazut pe David, americanul care a vizitat peste 60 de tari, printre care se numara si Romania, vizitata de el de 16 ori, dar si Republica Moldova, unde a fost de noua ori, doar pentru ca are o simpatie deosebita fata de aceste tari. Cu toata sinceritatea, David mi-a spus ca ar vrea sa revina la noi acasa, pentru ca avem o imensitate de locuri de aratat si o mare de cuvinte de spus.

acum 112 luni (30 Oct 2014)

Ruxandra Podlisnic este din Balti, un oras aflat la 138 kilometri de Chisinau si la 65 de kilometri distanta de granita cu Romania. Pentru ca este o fire extrem de curioasa, Ruxandra si-a facut valiza si a venit la Galati pentru a studia Jurnalismul la Universitatea "Dunarea de Jos". Este o tanara cum rar iti este dat sa intalnesti, cu o puternica dragoste de tara. Ruxandra spune ca lectia despre patrie a primit-o de la mama ei, profesoara de limba romana.

"Traim lucruri firesti: iubim patimas, invingem sau suntem invinsi, avem momente de fericire si de suferinta.

"Ceea ce mi-am propus eu, inainte de a pleca, a fost sa le vorbesc oamenilor de pe o alta extrema a planetei despre Romania. La inceput, ma gandeam ca plimbarile mele dintr-un stat in altul sunt un ghinion, dupa care mi-am dat seama ca, de fapt, acesta este cel mai bun dar pe care l-am putut primi, odata ce am cunoscut atat de multi oameni, care asteptau cu sufletul la gura sa le vorbesc despre Romania. Oamenii ramaneau surprinsi cand vedeau cat de mult tin la tricolorul nostru si la acea harta obosita de atatea drumuri", a povestit Ruxandra Podlisnic.

Caut mereu oameni buni si am norocul chiar sa-i cunosc

"Suprinzator este faptul ca zeci de necunoscuti mi-au configurat vechea busola si m-au ajutat cu o sinceritate nativa sa ma orientez intr-o lume straina. Nu pot sa-l uit pe Jag, un barbat de culoare, in varsta de vreo 60 de ani, care m-a insotit din Boston pana in Portland, doar pentru a-i povesti cat mai multe despre tara Nadiei Comaneci. Astazi, in timp ce-mi permit sa fac aceste comparatii, inteleg cat de puternic considerabila este atitudinea americanilor fata de un european ratacit in tara lor", a spus Ruxandra Podlisnic.

Cu o luna inainte de a se intoarce acasa, Ruxandra simtea ca nu si-a implinit visul in totalitate.

"Atunci mi-am amintit de David, un americ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro