Tanara care salveaza caii: le preda studentilor si va fi primul roman specialist in medicina interna a calului

Tanara care salveaza caii: le preda studentilor si va fi primul roman specialist in medicina interna a calului

FOTO: Alexandra Muresan "In forma de rezidentiat pe care o fac, durata programului este de 6 ani, timp in care trebuie sa consult si sa protocolez minim 600 de cazuri de medicina interna, cu structura procentuala pe subspecialitati: de exemplu cardio, neuro, neo- si perinatologie etc. Sper sa ma alatur apoi in 2020 celor aproximativ 150 de diplomati europeni certificati in aceasta specializare", a dezvaluit Alexandra Cai din toata tara sunt adusi la Clinica de Ecvine La Clinica de Ecvine din cadrul USAMV Cluj sunt tratati cai din toata tara, adusi de stapanii lor de asociatiile care se ocupa de protectia animalelor. Lor li se adauga si doctorul Cristian Crecan, cadru didactic asociat in USAMV si profesorii doctori Liviu Oana si Mircea Mircean, dar si aproximativ 65 de studenti in practica voluntara si ocazional si studenti din alte facultati care vin in stagiu si care fac garzi alaturi de medici.

acum 37 luni (22 Apr 2018)

La varsta la care alte fetite inca se jucau cu papusile, in mintea Alexandrei isi facea loc un singur gand, cum ar putea face sa-si convinga parintii sa o lase sa mearga la echitatie. Aveam, cred, 10-11 ani, iar undeva la marginea Clujului exista un fel de club de echitatie, nu ca acum cand exista o multime. De fapt, erau caii armatei, iar eu si inca o prietena am aflat ca acolo se poate calari si ne-am decis sa mergem sa vedem cum este", isi incepea povestea Alexandra Muresan. Pustoaica fascinata de cai a ajuns sa-i vindece de boli grave Anii au trecut, insa marea sa pasiune nu s-a stins, ba chiar din contra.

Asa a ajuns la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. In 2015 a dat examen pe postul de asistent universitar pe perioada determinata din cadrul disciplinei de Patologie Medicala, iar in 2016 a devenit angajata pe perioada nedeterminata a FMV Cluj, aceeasi disciplina. Marea provocare este examenul pentru titlul de diplomat de specialitate, pe care il va sustine peste doi ani, in Germania, la Hannovra. FOTO: Alexandra Muresan "In forma de rezidentiat pe care o fac, durata programului este de 6 ani, timp in care trebuie sa consult si sa protocolez minim 600 de cazuri de medicina interna, cu structura procentuala pe subspecialitati: de exemplu cardio, neuro, neo- si perinatologie etc. Fiecare caz este contrasemnat de indrumator si orice alt diplomat care participa la acesta, motiv pentru care am facut stagiile in clinici universitare cu diplomati. Stagiul de ATI l-am facut la Berna, iar o parte de imagistica la Nottingham. Trebuie sa efectuez rotatii pe anumite specializari conexe, gen anesteziologie si terapie intensiva, imagistica, necropsie, laborator clinic si altele care trebuie obligatoriu supravegheate de un diplomat european sau american pe acel domeniu. Am nevoie de cateva publicatii in reviste de profil, aprobate de colegiul ECEIM si participari ca si speaker la congrese internationale. Sper sa ma alatur apoi in 2020 celo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro