Tanara care a renuntat la o cariera in industria farmaceutica pentru a promova costumul popular romanesc

Tanara care a renuntat la o cariera in industria farmaceutica pentru a promova costumul popular romanesc

Uneori nu trebuie sa te nasti undeva ca sa fii indragostit de acel loc, ci e suficient sa te simti acolo ca acasa si astfel te voi confunda cu tot ce inseamna zona respectiva. Am inceput sa iau produse de la mama soacra, am mers cu ea in piata si apoi au inceput sa vina si altele sa imi arate ce fac si apoi eu am selectat ce imi place si ce am stiut ca poate fi purtat in orase", explica Bianca.

acum 43 luni (8 Mar 2017)

Uneori nu trebuie sa te nasti undeva ca sa fii indragostit de acel loc, ci e suficient sa te simti acolo ca acasa si astfel te voi confunda cu tot ce inseamna zona respectiva.

Acum trei ani, Bianca a cunoscut din interior tot ce inseamna traditia si obiceiurile din Oas, dupa ce a ajuns nora intr-o casa de oseni care tin la traditie si la portul popular. Acesta a fost momentul in care orice vis din copilarie a cazut pe locul doi si toata atentia ei s-a axat pe costumele traditionale osenesti si mai ales pe aducerea lor in actualitate pentru a putea fi purtate in viata de zi cu zi. "Eu cand am fost mica mi-am dorit sa fiu doctorita, asa am ajuns la facultatea de chimie, incurajata de o profesoara foarte buna pe care o aveam in liceu. Acum trei ani m-am maritat cu sotul meu pe care l-am cunoscut in Satu Mare, el fiind din Oas si am ajuns la Certeze.", povesteste Bianca prima ei interactiune cu zona Oasului. A profesat o scurta perioada in domeniul medical, dar atat copilul, cat si iubirea pentru culoare si frumos au facut-o sa se razgandeasca si sa renunte la primul ei job.

"Am vazut mult frumos in jurul meu si am vrut sa il arat si altora. Am simtit ca nu e acces la ele, pentru ca stiu de costume si de ii doar cei care sunt de aici, din zona asta, dar cei din alte judete nu si am vrut sa ajunga si la ei frumosul acesta. De aceea am vrut sa fac un magazin de prezentare, sa vada lumea mai multe creatii. Am inceput sa iau produse de la mama soacra, am mers cu ea in piata si apoi au inceput sa vina si altele sa imi arate ce fac si apoi eu am selectat ce imi place si ce am stiut ca poate fi purtat in orase", explica Bianca. "E foarte bine ca este cineva care sa le adune de la toata lumea, ca aici in Certeze la fiecare casa e cineva care stie face si face margele, ca mine, sau alte lucruri, dar daca nu e cine sa le promovezi si sa le vanda, nu afla lumea ce faine sunt. Eu si o prezentare de moda cu asa daca s-ar face mi-ar place sa vad", afirma si Marina Floare... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro