Tanar de 17 ani, suspectat de propaganda jihadista, ridicat la Craiova

UPDATE 17.10: Tanărul in varstă de 17 ani, suspectat de propagandă jihadistă, a ajuns, marţi, la sediul DIICOT, unde este audiat ---- Un tanăr de 17 ani, din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă a fost ridicat, marţi, de anchetatori, care au probe că acesta ar fi transmis, prin internet, mesaje de susţinere a grupării jihadiste şi filme in care erau prezentate decapitări, informează Mediafax.

acum 58 luni (8 Dec 2015)

Tanărul de 17 ani, din Craiova, reţinut, marţi, de procurorii DIICOT va fi eliberat, miercuri.

------

UPDATE 19.59: Mama tanărului de 17 ani, suspectat de propagandă jihadistă, a declarat, miercuri, la sediul DIICOT, că fiul ei nu are nicio vină că a fost racolat, iar vinovatul ar fi imamul din Craiova.

----

UPDATE 19.59: Tanărul de 17 ani, din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă și ridicat, marţi, de procurorii DIICOT, a fost reținut, după ce a fost audiat, timp de peste două ore de anchetatori.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, tanărul a fost reținut pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, urmand ca, după aceea, anchetatorii să decidă in ce stare ar trebui să fie cercetat in continuare.

Citeşte şi: DIICOT: Tanărul de Craiova, reţinut pentru propagandă jihadistă, era dispus să devină martir pentru gruparea SI

Tanărul și-a dat acordul să fie expertizat psihiatric și va fi dus, miercuri, la Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici".

UPDATE 19.13: Tanărul din Craiova, in varstă de 17 ani, suspectat de propagandă jihadistă, este audiat de procurorii DIICOT in prezenţa unui psiholog.

In cazul in care tutorii tanărului nu-şi dau acordul anchetatorii ar putea fi nevoiţi să ceară unei instanţe de judecată admiterea unei astfel de cereri.

-------

UPDATE 17.29: Procuroul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, marţi, că procurorul de caz care il audiază pe adolescentul suspectat de propagandă jihadistă va ţine cont de faptul că acesta este minor.

UPDATE 17.10: Tanărul in varstă de 17 ani, suspectat de propagandă jihadistă, a ajuns, marţi, la sediul DIICOT, unde este audiat

----

Un tanăr de 17 ani, din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă a fost ridicat, marţi, de anchetatori, care au probe că acesta ar fi transmis, prin intern... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro