Talentul la matematica al copiilor, influentat inca din timpul sarcinii

Talentul la matematica al copiilor, influentat inca din timpul sarcinii

Copiii ai caror mame au prezentat in timpul sarcinii un nivel scazut al hormonului tiroxina, bogat in iod si secretat de glanda tiroida, prezinta de doua ori mai multe probabilitati de a esua la testele de aritmetica, au descoperit cercetatorii de la VU University Medical Center din Amsterdam, informeaza dailymaiil.co.uk.

acum 108 luni (21 Sep 2014)

Copiii ai caror mame au prezentat in timpul sarcinii un nivel scazut al hormonului tiroxina, bogat in iod si secretat de glanda tiroida, prezinta de doua ori mai multe probabilitati de a esua la testele de aritmetica, au descoperit cercetatorii de la VU University Medical Center din Amsterdam, informeaza dailymaiil.co.uk. Tiroxina, care trece de la mama la fat in timpul sarcinii, este esentiala dezvoltarii creierului, dar multe gravide prezinta in organism niveluri foarte scazute ale acestui hormon.

Medicul endocrinolog pediatru a masurat nivelul de tiroxina din organismul mamei in a 12-a saptamana de sarcina si a comparat datele cu rezultatele copiilor la testele de aritmetica si limba, la varsta de cinci ani. Copiii care au fost expusi celor mai mici niveluri de tiroxina in uterul mamei aveau cu 90% mai multe sanse de a se situa in a doua jumatate a clasamentului elevilor buni la matematica, chiar si cand se luau in considerare contextul familial si starea de sanatate la nastere.

Pe de alta parte, nivelul de tiroxina nu a fost legat de abilitatile lingvistice ale copiilor, evaluate in urma unor teste de vocabular. Vom continua sa urmarim acesti copii pentru a oferi un raspuns concret problemei", a spus cercetatorul, care crede ca o solutie poate fi verificarea nivelului de tiroxina in timpul sarcinii si administrarea de suplimente hormonale femeilor care prezinta niveluri scazute. Medicul recomanda ca gravidele sa ia suplimente de tiroxina in prima luna de sarcina.

Nivelul scazut de tiroxina este cauzat de o deficienta de iod in organism, dar aceasta poate fi rezolvata prin dieta, consumand alimente bogate in acest element, cum sunt laptele si pestele, dar si folosind sarea iodata. Expertii britanici recomanda ca o gravida sa consume 100-150 de micrograme de iod pe zi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro