Tactica generalului Oprea in negocierile cu PSD

Tactica generalului Oprea in negocierile cu PSD

Gabriel Oprea, liderul UNPR, sustine ca e gata sa candideze pe cont propriu in cele doua randuri de alegeri din 2016, insa nu este decat o tactica de negociere cu PSD, dupa ce social-democratii sunt foarte aproape sa se dezica de "interesul national".

acum 56 luni (15 Jan 2016)

Gabriel Oprea, liderul UNPR, sustine ca e gata sa candideze pe cont propriu in cele doua randuri de alegeri din 2016, insa nu este decat o tactica de negociere cu PSD, dupa ce social-democratii sunt foarte aproape sa se dezica de "interesul national". Surse politice din PSD au confirmat pentru "Adevarul" ca intre Liviu Dragnea si Gabriel Oprea se duc ultimele negocieri, iar Oprea nu vrea sa para slab in fata liderului PSD. Daca vom merge cu PSD ne vom implica cu toata forta si resursele pentru un numar cat mai mare de voturi", a spus seful UNPR care asteapta sa vada concluziile Comitetului Executiv National (CExN) al PSD de sambata, zi in care social-democratii decid soarta aliantei. In toamna, cand UNPR asigura majoritatea, Oprea cerea 50 de locuri. Presedintele UNPR le-a atras atentia, voalat, celor de la PSD, ca separarea de UNPR ar duce la pierderea de voturi si la intrarea in Opozitie a PSD-ului dupa alegerile din noiembrie 2016. "Nu e un secret pentru nimeni ca alianta care obtine cel mai mare numar de voturi da premierul. Eu cred ca ne trage in jos, dar vom decide sambata, la CExN", au mai spus sursele din PSD.

Pentru a da un plus de incredere membrilor de partid, Oprea a anuntat si un obiectiv indraznet pentru cele doua randuri de alegeri. "Vrem ca, indiferent de modul in care vom candida, UNPR sa obtina minim 10% din voturi. Poate parea un obiectiv ambitios, dar mizam pe alesii nostri locali si pe echipa puternica din teritoriu", a conchis Oprea dupa ce a invocat si "armata" sa de peste 500.000 de membri de partid. In toate soindajele de opinie, UNPR abia prinde marja de eroare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro