Tabloul sumbru al invatamantului romanesc la inceputul noului an scolar. "Cum arata scoala astazi, asa va arata societatea de maine"

Tabloul sumbru al invatamantului romanesc la inceputul noului an scolar.

In Bucuresti, capitala tarii, doar 44 (4%) de cladiri scolare din Bucuresti din 1.066 - 22 din reteaua publica si 22 din cea privata - au obtinut autorizatia de securitate la incendiu, a declarat pentru AGERPRES , purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti Ilfov. La nivel national, 4.221 de cladiri care functioneaza in uzul unitatilor de invatamant nu au autorizatie sanitara si nici aviz de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), desi au nevoie de acestea pentru a functiona in conditii sanitare adecvate si de siguranta. Datele comunicate de Ministerul Educatiei mai arata ca, in Romania, functioneaza 18.746 de institutii de invatamant cu personalitate juridica, care opereaza in 26.733 de cladiri, din care 20.710 cladiri nu au aceste avize si autorizatii. Procentele de reusita la examenele nationale nu trec de 50% Smecheria cu procentele de promovare calculate prin raportare la numarul elevilor inscrisi la examene, ignorand pe cei care nu s-au inscris pentru ca nu se simteau in stare sa promoveze, nu mai pacaleste pe nimeni.

acum 79 luni (11 Sep 2017)

Cu echipe de specialisti independenti, care sa faca o radiografie a sistemului si sa ofere solutii. Politrucii de partid, aflati la carma educatiei, ultimul agramat si analfabet, nu pot rezolva problemele invatamantului. Abandonul scolar

Potrivit datelor publicate vineri de Eurostat, statele membre ale Uniunii Europene cu cel mai ridicat procentaj al abandonului scolar in 2016 au fost Malta (19,6%), Spania (19%) si Romania (18,5%), la polul opus situandu-se Croatia (2,8%), Lituania (4,8%) si Slovenia (4,9%). Andronescu contrazice Eurostat si sustine ca greseala provine de la copiii plecati in strainatate, doar in Spania aflandu-se acum 100.000 de copii romani. Andronescu, dar la recenta repartitie de la clasa a VIII-a la clasa a IX-a, din 174.000 de elevi aflati in clasa a VIII-a, doar 112.000 au fost repartizati. Altii 18.000 s-au dus la scoala profesionala, fiind in abandon scolar 44.000 (25%) de elevi.

Exista si un abandon scolar ascuns, elevi care au abandonat scoala in clasele a IX-a si a X-a, dar care sunt pastrati in cataloage pentru a nu afecta finantarea per capita pe care o primesc scolile de la stat.

Si atunci de ce sa punem la indoiala cifrele Eurostat? scoala nu este un mediu atractiv de invatare, la care copiii sa vina "cu drag", curricula nediferentiata, prea teoretica, stufoasa, si absenta mai multor trasee educationale ii indeparteaza de scoala. Situatia precara a infrastructurii scolare

Desi au fost modernizate multe scoli, in special cu bani europeni, statistica scolilor fara autorizatii valide de functionare ne infioara.

In Bucuresti, capitala tarii, doar 44 (4%) de cladiri scolare din Bucuresti din 1.066 - 22 din reteaua publica si 22 din cea privata - au obtinut autorizatia de securitate la incendiu, a declarat pentru AGERPRES , purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti Ilfov.

La nivel national, 4.221 de cladiri care functioneaza in uzul unitatilor de invatamant nu au autorizatie sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro