Tabara de la capatul Romaniei unde sute de copii invata tehnici complexe de auto-aparare. "Nu mai putem sa traim pasivi"

Tabara de la capatul Romaniei unde sute de copii invata tehnici complexe de auto-aparare.

Mai precis, la complexul de tabere scolare "Codrii de Arama" de la Agafton, in apropierea codrilor Baisei, considerati sursa de inspiratie pentru poezie eminesciana, are loc o tabara de auto-aparare destinata copiilor cu varste intre 10 si 14 ani. Copiii sunt invatati tehnici de auto-aparare FOTO Cosmin Zamfirache Doua zile, copiii cu varste intre 10 si 14 ani sunt atrenati de catre instructori de arte martiale pentru a face fata agresiunilor si atacurilor de orice tip.

acum 21 luni (2 Sep 2017)

Mai precis, la complexul de tabere scolare "Codrii de Arama" de la Agafton, in apropierea codrilor Baisei, considerati sursa de inspiratie pentru poezie eminesciana, are loc o tabara de auto-aparare destinata copiilor cu varste intre 10 si 14 ani.

Copiii invata de la instructori specializati in arte martiale cum sa se apere de agresori si cum sa raspunda unor situatii critice. "Nu mai putem sa traim pasivi" Tabara de la Agafton se afla la a zecea editie si poarta numele de Eco Know Life. Propriu-zis peste 100 de copii din toata tara, inclusiv din judete precum Galati, Ialomita sau Tulcea invata notiuni de protectia mediului si fac drumetii in padure. Totodata o componenta esentiala, care ofera de fapt ineditul taberei este cea de auto-aparare.

Copiii sunt invatati tehnici de auto-aparare FOTO Cosmin Zamfirache Doua zile, copiii cu varste intre 10 si 14 ani sunt atrenati de catre instructori de arte martiale pentru a face fata agresiunilor si atacurilor de orice tip. Antrenamentele sunt cat se poate de serioase, celor mici fiindu-le prezentate tehnici de imobilizare, respingere a atacului sau de doborare a unui atacator.

Terenul de antrenament FOTO Cosmin Zamfirache Totodata copiii sunt invatati sa reactioneze intr-o situatie dificila. Dar trebuie si cetateanul simplu sa stie cum sa reactioneze cand vede ca un seaman de-al lui este in pericol.", spune Eugen Turcanu. Antrenamente si disciplina asiatica Copii prezenti in tabara se antreneaza asiduu timp de doua zile, vineri si sambata. Au cate doua antrenamente pe zi si sunt explicate atat tehnici traditionale dar si de full contact. Au la dispozitie inclusiv saci speciali pentru tehnici de arte martiale dar si alte accesorii pentru a exersa diferite tipuri de lovituri. Antrenamentele practice se desfasoara pe un teren de antrenament situat chiar la marginea codrilor Baisei. Dincolo de tehnicile propriu-zise, instructorii spun ca disciplina asiatica specifica artelor martiale este benefica p... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro