Tabara ca in vremurile de demult: fara tablete si telefoane mobile. Lectia pe care au invatat-o copiii despre viata reala

Tabara ca in vremurile de demult: fara tablete si telefoane mobile. Lectia pe care au invatat-o copiii despre viata reala

De buna voie si nesiliti de nimeni peste 150 de tineri din toate colturile tarii au renuntat la beri si sucuri pe terase, la zile intregi petrecute la piscina sau lipiti de laptopuri si tablete pentru o experienta inedita. Pret de o saptamana, tinerii sunt treziti cu sunet de goarna la ora 6:30 dimineata, sunt pusi sa defileze coordonati de un militar inainte macar sa apuce sa-si verifice Facebook-ul, dupa care sunt purtati prin munte, invatati sa se orienteze dupa muschiul de copac, soare si stele, sa faca un foc si chiar sa se apere folosindu-se de elemente din judo.

acum 105 luni (3 Aug 2015)

De buna voie si nesiliti de nimeni peste 150 de tineri din toate colturile tarii au renuntat la beri si sucuri pe terase, la zile intregi petrecute la piscina sau lipiti de laptopuri si tablete pentru o experienta inedita.

Acestia s-au inscris la o tabara militara "de supravietuire", care se intinde pe o saptamana si se desfasoara in orasul-statiune Sangeorz-Bai. Tabara este organizata de Ministerul Sportului si Tineretului si, exceptand transportul, nu implica niciun cost din partea participantilor.

Pentru a putea participa la selectie, tinerii trebuiau sa aiba intre 10 si 35 de ani, sa urmeze o forma de invatamant, sa aiba voluntariat la activ si note bune la scoala, respectiv facultate.

Pret de o saptamana, tinerii sunt treziti cu sunet de goarna la ora 6:30 dimineata, sunt pusi sa defileze coordonati de un militar inainte macar sa apuce sa-si verifice Facebook-ul, dupa care sunt purtati prin munte, invatati sa se orienteze dupa muschiul de copac, soare si stele, sa faca un foc si chiar sa se apere folosindu-se de elemente din judo. Tableta si telefonul, inlocuite cu busola si binoclul

De asemenea, tinerii invata sa foloseasca busola si binoclul, sa instaleze un cort, sa salveze un om de la inec, dar si cum sa inoate astfel incat sa oboseasca mai greu. Toate aceste activitati reusesc sa ii tina la distanta pe tineri de telefoane si tablete, care adesea sunt uitate in camere.

Chiar daca pare greu de crezut, aceste activitati i-au entuziasmat pe tineri, care se supun fara sa ofteze ordinelor militarilor in rezerva, care joaca rolul de instructori. Nu fac figuri nici cand sunt pusi sa mearga 5-6 kilometri pe 35 de grade si nici cand sunt trimisi in camera pentru ca au uitat sa-si puna pe cap sapca ce face parte din "echipament".

Toate acestea pareau imposibile in urma cu trei ani, cand pana si jurnalistii si autoritatile judetene ridicau din sprancene la auzul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro